nuff adv

Saturday, October 30, 2010

relaxing time ♥syg saya♥syg mereka♥saya syg family & kawan² saya♥

hee ble sebot pasal relax,ari² pn relax.plan ari ni nk tgk muvee .aku cube ingat² balik ntah bile la last  tgk muvee.klu dlu ngan geng² kaki wayang ktrg slalu g tgk muvee ari slase sbb ladies day n ari rabu sbb murah.smpi tahap kadang² da xtaw nk tgk cite ape.janji msk panggong! weee damn i love it! damn i miss u guys!

hari ni bakal pack dgn activities..sempat la pagi td breakfast ngan bff sorg tu syazana.balik pn mengejut.taw² da smpi manjung ;-) ari ni aku blaja sesuatu yg baru..frenship tu x dinilai dr segi kuantiti tp kualiti...aku de 6 org bff.susa bff ramai² ni.mcm² ragam.tp syg mereka semua sama rata ♥. ape best lepak ngan aja??hmm ble 2 org yg kuat bercakap suda lepak skali,heh paham² la.bising kowt! kehkeh.so warga kopitiam maaf klu kami memekakkan gegendang telinga anda di pagi hari :-)

thari karang lbh krg pkl2.00pm nk g tengok wayang..hari ni jd nanny kpd kanak².well dorg kn da abes xm.kre dorg pk nk enjoy release tension la tu.aku dlu xde pn nk enjoy bagai².otak aku dikerah² suruh study (hex tp xpandai² gak pon.ha cane?)..owh sejujurnye aku x bpe nk minat layan budak² ni.mst dorg bising gle.harus la da name pon budak².patot kot bawak selefon tape, sng nnt bole tape mulut dorg klu bising.haha dlm kete lagi kne bg briefing spy jgn bising.kang org marah ngan aku² lak kne marah.diorang...diorang..sape kah dorg tu?hmm adek² & sepupu² kecik aku..nasya, lala, memen, anis, azib & ammar.mmg la segan bawak budak² ni.paham² r prangai budak² mcm mane..asalnye nk bawak lala n nasya je.bg dorg happy².ye la sblm ni ade pcik slalu bawak dorg jalan².sjak pcik da meninggal beberapa bulan lps,jd tanggungjawab ktrg la sbgai family members pastikan budak² tu gembira. - (kehilangan yang amat dirasai.semoga arwah pakcik nasir ditempatkan bersama org² beriman.Al-Fatihah..amin..)

mak da pesan byk kali dah.dari minggu lepas.nana g hantar basoh kete..basoh kete tu..habuk da berlapis².haram aku buat.ingat nk basoh gak la ptg ni tp malangnye pulak ujan.da xtaw nk g hantar ke x kete tu..kang wat bazer je g basoh

Thursday, October 28, 2010

interview owh interview


Interview terbuka ari isnn, 9.30 am @ bangunan BSN ipoh.sbb abah de meeting  8.00am maka ktrg bertolak subuh sepi'e..m.ude ikot skali sbb de meeting kt BSN pkl 9.00am.645am ktrg da kuar uma, & around 8.00am aku da smpi.gle r! aku igt aku smpi da abes awal, tp org yg dtg interview da q keliling bangunan.haha amat terkejut.ramai gle.takat yg aku taw de 1030 org.vacancies die ade la dlm 8 je.erti kata lain,peluang aku 0.8% shj.huhuhu...ni la die interview terbuka 2 tahun skali.tp sumpah utk interview terbuka cegini skali je seumur idup aku g.tobat!!tp klu x dpt,for d nx intvw utk finance dept aku akn g r..ha yg ni aku da xya tipu².aku bdk dip & aku mmg bdk akaun.intvw ni tertutup punye.mayb cm ritu de 20org.ramai gak r tp at least xde r smpi cecah angka 1030 tu.boleh la pulak da smpi sane baru aku tingat sijil² x fotostat ag.sebek m.ude ade.die kt ats,trn balik & tlg fotostat utk aku.ikot'n kt bank islam dpn tu pn bole fotostat.


Masa q tu,byk kali pegawai bank tu dok sebot.okeyh spe de diploma bole balik ye.kami amek spm je.kang penat je beratur pjg².riso aku time tu tp wat muke kering je.muke innocent.hee.ala de ramai g yg sorok dip dorg & ngaku spm level je.yg dtg pn umo 20,21,22..xkn la dlm ramai² tu sume nye stop takat dip je kn.pandai² r nk hidup.die ade tapisan pertama.dorg cek resume & result spm.then baru bole register.tibe turn aku die tanye, "kamu xde dip kn?", "xde enck".die cek ag skali result aku.lame gle lak tu.parkison aku doe.soalan ke2, "kamu mmg x smbg dip ke?", "owh x..mmg x..".die teliti result spm ag skali.muke suspicious gle.soalan ke3, "btl ke kamu xde dip ni? matematik kamu A1 ni..", "x..sy x bminat nk smbg stdy da.sy amek kusus je" ha sudah! ble mase lak aku amek kusus.hoho...aku curik jwpn tu dr bdk dpn aku.die baru sebot perkataan kusus.hahahaha mampus! pastu pgwai tu srh aku tls name ats kertas yg ade ats meja..die bole lak tye ag, "betol ea awk xde dip ni?","hmm ye".adoos psycho r! cuak da.bpe kali nk tanye ni.

Lps tu kne q tggu lif lak.stage ke2 die soh tggu nombor.ikot giliran utk amek ujian bertulis.dari pkl 8 aku tggu.sempat lari kjp g lunch 1.30pm, 2.30pm baru aku dpt buat ujian tu.mmg uji kesabaran..dr tempat ujian bertulis grak ke stage 3 kne ddk lak dlu.kebas la ponggong2 ni.hohoho..pastu stage 4 kne berdiri lak dpn bilik pengarah.kne berdiri berjam², lps tu stage 5 msk ruangan bilik pengarah.die bg duduk lak.pjam celik,pjam celik,berdiri duduk, berdiri duduk tgk² jam da 5.00pm! gle ah! semua da melepet kt kusi.yg tdo pon ade.yg x taan bersila kt lantai pn ade.mekap sume da ilang.muke sume da tensyen,serabai,selekeh dll.aku group 14.ade dlm 10 org dlm 1 group.intvw 1 group mkn lbh krg 1 jam.sorg lbh krg 6min.6min je pon!tggu punye lame.


Kebetulan lak jmp 3org bdk psp.die tego aku, "eh nk tanye bdk psp ke? tu la dr td cm knl".aku ngan muke banggenye,monolog dalaman,fuyoo de org knl aku la.femes gak aku ni.hahahahhaha.pastu die lak tanye aku,"knl x aku?".ah sudah! aku x pnh tgk pn die ni.bg jwpn cover la,"ha x bpe nk igt la...mayb pnh tgk tp x bpe nk igt je.perd kn ramai perempuan.."huhu.die pn gtaw spe y die knl.alkisah sume membe die aku knl r.ade antara dorg kawan² aku gak tp cane aku x pnh tgk pn minah ni.lps tu die bole tanye kuat², "eh ko bdk dip kn?", "oi..oi..senyap r ko! mulut ko ni bising r!"aku ngah undercover ni.haha.teros die ttp mulut die gne tapak tangan.sebek la die group slps aku.tp malangnye ag 2 org bdk psp 1 group ngan aku.sebek dorg x sekecoh bdk td.pagawai² situ dok igt'n.spe ade dip bole balik ea.kang wat penat je tunggu lame² ni.kang klu dpt kje pn,klu kami taw korg de dip kami akn buang.ag skali aku wat mke suci, x bersalah.huhu..

Lps tu stage 6, interview sesion.ades.walau da ddk dlm ruangan pengarah tu,msh kne tggu group 12 & 13 abes intvw dlu.1 grup sejam,2 grup da 2jam.fade up mmg fade up r.taw² da 630pm, baru dpt di intvw.dlm tu msh perlu buat pengakaun kite spm leavers.OMG!cukup la..bla..bla...mepek² slesai r sesi intvw.tgk jam da 730pm.mai aih! hebat tu.dr 8am - 730pm.sian abah tggu kt bwh.x mungkin da aku g intvw terbuka cmni.sesak,kelam kabot,yg pengsan pn ade.penat sgt! klu aku dtg awal pn abes 7pm cane la lak org lps aku.ramai ag tu.ujian bertulis pn blm amek ag.dijangke abes 11pm.tp x mgkin la.sbb ramai ag. aku settle je trs trn,m.ude pn trn skali.g minum² dlu.abah da de kt bwh.da jmp geng da die..pastu de kakak bsn ni tego m.ude,"oi lmbt ko balik tggu die ke?".kakak ni r handle intvw tu.nsb baik aku grup last sblm dorg break 20min solat mghrb.klu x,makin lmbt r aku abes.

aku da x kesah ngat klu x dpt..de 8 je 0 berbanding 1ribu++ yg dtg.ade sorg minah ni tye aku,"spe tu?","mcik aku"..."owhhhhhhhh.."panjang owh die.ngan riak² muke die da bole bace.mst die kate..owh kabel..heh klu de kabel pn klu kabel org lain lbh kuat,kabel kita bole putus gak.12jam dlm tu,ramai je aku taw de kabel lam tu.aku kn bz body...ape pn thanx kt m.ude sbb tolong.dr fotostat,carik'n gam, jmp enck tu,enck ni sbb nk up name aku.m.ude amek name n no ic spy bole detect form aku.thanx a bunch! tp aku mmg x kesah klu xdpt.klu dpt kre rezki r,klu x dpt pn xpe.cuba je.xdpt kre bkn rezki.klu bln12 ni aku x kje gak mmg aku apply degree je.abes cte.tp mood nk stdy da ilang r pulak...


Wednesday, October 27, 2010

Penang trip @ 231010

Ceh konon² nye nk g gunung jerai la..aku igt gng jerai kt png upenye kt kedah.g png pon da xtaw nk g mane.ktrg g air terjun taman rimba,taman rama-rama,makan laksa kt batu feringhi & g padang kota..cam pelancong la kn..sumpah laksa kt situ sedap la.tambah lak ngan otak udang.pergh!! bertolak sabtu pagi & thari check in hotel.malangnyer hotel sume penoh kt feringhi,maka terpakse r check in hotel kt tanjung bungah.betol² atas toy museum.aku ingat muzium ni la dlu ktrg kawan² beria    ngat nk g.mayb mcm wax museum kot.dlm byk² port ktrg redah muzium ni gak ktrg x sampai²..xpe² nnt bln4 aku ajak dorg g sane.check in hotel tu,gle r sesak ngan mat saleh.mcm² bahasa ade.english,mexico,france,spanish bagai².kulit same putih,bahasa lain².hahaha.cadangnye mlm tu nk mkn char kt gurney plaza malangnye car park full.dr ptg lapar.so igt mlm tu kol8 da kuar carik makn.pusing punyer pusing kol11 baru dpt isi perot.tu pn kembali ke feringhi.klu taw dr awal nk mkn situ mst kol815 da kenyang da.

ceh kunun² nk wat sun-tanning r stail mat saleh baring² kt tepi swimming pool.penoh kowt pool tu ngan org kulit puteh.ase cm kt oversea lak.kehkeh.dorg men volleyball dlm pool.gle kecoh.main gune tangan la wei bkn gne mulut! bola terpelanting msk lam restoran.yg klaka minah ni g kutip bola tu.die tampar tp bola tu terpelanting ke bumbung & terpantul balik kt die.gedegang bunyi bumbung tu..hoho sebek x roboh.kali ke-2 die try tampar kali ni bola tu tkena tiang gol & terpelanting balik kt die.kali ke3 die try tp kali ni bola tu terkena kpale sorg mamat ni..terteleng die.mau biol kjp.haha.sume org kt pool da gelak gegile...

klu g png aku ske gne jambatan instead of feri.bkn pe..lambat kot.nk kne q ag.tambang die same je.feri ni ikot'n da bole ttp da.bak kate lecturer aku,dlu die kje kt png port as internal auditor kot.ntah x igt la.die kate feri ni rugi trok tp png gomen ttp nk kekal'n sbb tanda sejarah..ape² je la.sanggup tanggung kos demi sejarah bagai²..pembaziran..hari ahad ktrg balik awal sbb esknyer abah de meeting & aku de interview kt epoh.x jd la trip ke gng jerai nye..

Thursday, October 21, 2010

Interview lagi & lagi & lagi

isnin nnt nk kne interview kali ke-2 @ bank kt epoh.hmm tp kali ni position utk spm level..1st inteview ritu utk degree level.mane nye diploma level???sblm ni punye post aku x dpt,so arap kali ni lekat la.amin..x kesah la start dr bawah pn..yg penting gain exp tu..susahnye nk dpt kje,klu x dpt gak mmg kali ni nekad nk cont degree je.resume perlu diedit semula.letak yg seswai ngan spm level shj.huh!edit lagi.agak risau la.x ke mcm menipu sbb ade dip tp gtaw ade spm je.klu terkantoi ckp la,"sy ni mmg ade dip tp sy ni bkn ape,sy mmg nk sgt bermula dr bawah".cover la na! tu r kate membe aku tu.die pn akan g gak intvw tu nnt.mcik aku lak kate "xpe.bg yg die mintak je.spm die nk kn..so spm je la kita bg..".ye la kot.klu mnipu tu mayb cm ade dip tp ngaku saya ni de master da encik..haha..at least aku mmg de spm kn..ha..kerisauan ke-2, spm aku dlu amek science stream mane nk de subjek finance nye..ades.ape2 je r.ngaku je r mmg spm leaver..ape ade hal.hex..GOOD LUCK for both of us. chayo!chayo! 8-)

Wednesday, October 20, 2010

SABAR syg :-)





akhir2 ni aku on9 FB, mcm ade musim lak sume org nk naik angin...tp aku sgt respect cara dorg handle problem.ble org ni nk naik angin,yg lain sejuk'n..bila org ni lak naik angin,org tu lak sejuk'n.this is what friends r for..nasihat menasihati.thanx guys sbb hulur gak kata-kata nasihat kt aku w/pn aku bkn 'geng' korg.haha..byk isu bole buat kite marah.aku x terkecuali. ade je isu buat darah aku naik.biase la lumrah hidup..x kate la org len jahat..betol gak kate membe2 aku tu.nilai dr sdr sblm nk judge org lain.aku da nilai dri aku..aku taw sape aku.aku da letak ego aku serendah-rendahnye.perkataan maaf bkn sng aku nk ucap sblm ni.sbb aku sgt degil,keras kpale, penting'n dr @ ape2 aje la..lagi nk minta maaf ke klu korg bkn salah 100%?? tp kadang2 kita hulur gak perkataan maaf spy dpt redakan ketegangan, w/pn maaf tu seakan dipertikai keikhlasannye..sebelah pihak tu pn jgn nk salah'n org lain je.amek cermin, tgk same dri awk tu.geram je aku kadang2 ,darah menggelegak naik ke kpale,tp xpe..SABAR..lps dari tu ade lagi isu nk ungkit balik..xpe nana.SABAR lagi.cuma tu la smpi ble bole sabar??ingat sabar manusia ade batasnye.mcm sblm ni aku pnh cakap, xpe anggap ni proses matang'n diri.esk lusa kita akn jmp org yg berganda-ganda lebih trok.hidup makin susah. KEYWORD : SABAR,jgn buang masa layan org yg bersifat keanak-anakan, bangun, senyum n move on..klu ada org x bole ikot cara kite xpe..kite teros'n je lakukan ape kita rasa betol.x perlu hipokrit untuk puaskan hati org.biasa la manusia mane de yg perfect.kdg2 org buat ko pening kpale & kdg2 ko buat org lain pening kpale.hahahaha.yg penting SABAR je la ea.

lappy ROSAK! aku la penjahanam laptop

Laptop 1st ~ 
aku pnh jatuh'n dlm toilet.kejadian ni berlaku kt terminal bas.time tu aku odw back to manjung from butterworth.disebabkan perlu sgt2 ke toilet + x brani nk tggl kt luar + toilet lak xde tempat sangkot,maka nye aku pn angkut la masuk,letak atas flush tank tu..d bez part bole la pulak laptop tu jatoh tepat! atas kpale aku..da la jatuh dr tempat tggi, atas kpale la pn nk jatuh nye..pergh!! biol aku kejap.hahaha.kesannye laptop tu jd lembap2 sikit.tuan die pn same.hmm mayb kesan gegaran kot.kot la :-)

Laptop 2nd ~
ha ni jd baru-baru ni.aku pn xtaw npe tbe2 lak die nk rosak.tengah sedap2 guna, tbe2 die mati.hantar repair org tu kate da rosak terok..hoh mmg best la!! mayb sbb virus da branak pinak,bercucu cicit kot dlm tu.aku slalu abai'n antivirus ni...dload bagai nk rak.sbb tu la kot.ades sgt r syg sbb aku de simpan dokumen2 & folder album gambar.album family, acs & psp..plg syg album psp r sbb aku buat folder dr sem 1-6.dlm folder tu lak ade byk anak-anak folder.pic kt bukit merah, waterfall bukit hijau & taman rimba, kem BTN kaki bukit perlis,kem hulu langat,kem yan kedah,bukit bendera,bbq last day kt pantai bersih, picnic kt mengkuang dam, dinner & byk ag la..senang cite sume da X DE..mane nk carik balik.nk harap pic kt FB ade la brape kerat.adush syg kot.mane nk ulang balik mase,snap sume pic tu semula.harap2 dorg ade copy tp cm mustahil nk kutip dr sorg ke sorg..huh benci la!



Monday, October 18, 2010

progress 60%

yeay!!finally berjaya gak aku memahamkan cra nk guna blog ni..heh dgn bangga nya aku berjaya usaha sdr tanpa tanye sape2 pn..blog ni aku da create bln Jan '10 tp tgk la xde byk update pn..huhu..scr rasminya 15 October '10 baru aku aktif balik...

Friday, October 15, 2010

progres stuck @ 2%

hoooo bkn sng nk buat something start dr 0..masih nga cuba2 tp malangnye aku ase nk edit something tp da xtaw nk klik kt mane dah..haha.adoyai..sgt x puas hati sbb layout msh gune y tersedia jz edit2 sikit2 je..weekkkk tp xpe la at least ade gak effort kt situ..huhu

try n error ;-)


huhu da byk kali da nk wat blog tp sbb mmg xde ilmu, tersangkut blog aku..itu nk buat ni nk buat..padahal lgsg x reti..xpe la name pon try n error process kn..dgn bodoh sombong n blagak nye lgsg xnk tanye org.konon nk try buat sdr la...haha.ala agpn dlu da pnh tanye membe aku tu seorang blogger sekian lamanya..pergh tp...xpe la..aku akn try buat sdr!!!!ala bkn msk xm pn..xde markah pn klu blog aku x cantik.hee...aku da stop nk wat blog tbe2 akak aku soh blajo wat blog lak.ni la bukak balik..maka proses try n error bermula ag skali...aku ingat last aku stop sbb cuba nk bubuh layout y aku da dload tp x berhasil.mula la nk naik baran masa tu.hohohoho...xpe try ag nana!!!








Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...