nuff adv

Thursday, October 28, 2010

interview owh interview


Interview terbuka ari isnn, 9.30 am @ bangunan BSN ipoh.sbb abah de meeting  8.00am maka ktrg bertolak subuh sepi'e..m.ude ikot skali sbb de meeting kt BSN pkl 9.00am.645am ktrg da kuar uma, & around 8.00am aku da smpi.gle r! aku igt aku smpi da abes awal, tp org yg dtg interview da q keliling bangunan.haha amat terkejut.ramai gle.takat yg aku taw de 1030 org.vacancies die ade la dlm 8 je.erti kata lain,peluang aku 0.8% shj.huhuhu...ni la die interview terbuka 2 tahun skali.tp sumpah utk interview terbuka cegini skali je seumur idup aku g.tobat!!tp klu x dpt,for d nx intvw utk finance dept aku akn g r..ha yg ni aku da xya tipu².aku bdk dip & aku mmg bdk akaun.intvw ni tertutup punye.mayb cm ritu de 20org.ramai gak r tp at least xde r smpi cecah angka 1030 tu.boleh la pulak da smpi sane baru aku tingat sijil² x fotostat ag.sebek m.ude ade.die kt ats,trn balik & tlg fotostat utk aku.ikot'n kt bank islam dpn tu pn bole fotostat.


Masa q tu,byk kali pegawai bank tu dok sebot.okeyh spe de diploma bole balik ye.kami amek spm je.kang penat je beratur pjg².riso aku time tu tp wat muke kering je.muke innocent.hee.ala de ramai g yg sorok dip dorg & ngaku spm level je.yg dtg pn umo 20,21,22..xkn la dlm ramai² tu sume nye stop takat dip je kn.pandai² r nk hidup.die ade tapisan pertama.dorg cek resume & result spm.then baru bole register.tibe turn aku die tanye, "kamu xde dip kn?", "xde enck".die cek ag skali result aku.lame gle lak tu.parkison aku doe.soalan ke2, "kamu mmg x smbg dip ke?", "owh x..mmg x..".die teliti result spm ag skali.muke suspicious gle.soalan ke3, "btl ke kamu xde dip ni? matematik kamu A1 ni..", "x..sy x bminat nk smbg stdy da.sy amek kusus je" ha sudah! ble mase lak aku amek kusus.hoho...aku curik jwpn tu dr bdk dpn aku.die baru sebot perkataan kusus.hahahaha mampus! pastu pgwai tu srh aku tls name ats kertas yg ade ats meja..die bole lak tye ag, "betol ea awk xde dip ni?","hmm ye".adoos psycho r! cuak da.bpe kali nk tanye ni.

Lps tu kne q tggu lif lak.stage ke2 die soh tggu nombor.ikot giliran utk amek ujian bertulis.dari pkl 8 aku tggu.sempat lari kjp g lunch 1.30pm, 2.30pm baru aku dpt buat ujian tu.mmg uji kesabaran..dr tempat ujian bertulis grak ke stage 3 kne ddk lak dlu.kebas la ponggong2 ni.hohoho..pastu stage 4 kne berdiri lak dpn bilik pengarah.kne berdiri berjam², lps tu stage 5 msk ruangan bilik pengarah.die bg duduk lak.pjam celik,pjam celik,berdiri duduk, berdiri duduk tgk² jam da 5.00pm! gle ah! semua da melepet kt kusi.yg tdo pon ade.yg x taan bersila kt lantai pn ade.mekap sume da ilang.muke sume da tensyen,serabai,selekeh dll.aku group 14.ade dlm 10 org dlm 1 group.intvw 1 group mkn lbh krg 1 jam.sorg lbh krg 6min.6min je pon!tggu punye lame.


Kebetulan lak jmp 3org bdk psp.die tego aku, "eh nk tanye bdk psp ke? tu la dr td cm knl".aku ngan muke banggenye,monolog dalaman,fuyoo de org knl aku la.femes gak aku ni.hahahahhaha.pastu die lak tanye aku,"knl x aku?".ah sudah! aku x pnh tgk pn die ni.bg jwpn cover la,"ha x bpe nk igt la...mayb pnh tgk tp x bpe nk igt je.perd kn ramai perempuan.."huhu.die pn gtaw spe y die knl.alkisah sume membe die aku knl r.ade antara dorg kawan² aku gak tp cane aku x pnh tgk pn minah ni.lps tu die bole tanye kuat², "eh ko bdk dip kn?", "oi..oi..senyap r ko! mulut ko ni bising r!"aku ngah undercover ni.haha.teros die ttp mulut die gne tapak tangan.sebek la die group slps aku.tp malangnye ag 2 org bdk psp 1 group ngan aku.sebek dorg x sekecoh bdk td.pagawai² situ dok igt'n.spe ade dip bole balik ea.kang wat penat je tunggu lame² ni.kang klu dpt kje pn,klu kami taw korg de dip kami akn buang.ag skali aku wat mke suci, x bersalah.huhu..

Lps tu stage 6, interview sesion.ades.walau da ddk dlm ruangan pengarah tu,msh kne tggu group 12 & 13 abes intvw dlu.1 grup sejam,2 grup da 2jam.fade up mmg fade up r.taw² da 630pm, baru dpt di intvw.dlm tu msh perlu buat pengakaun kite spm leavers.OMG!cukup la..bla..bla...mepek² slesai r sesi intvw.tgk jam da 730pm.mai aih! hebat tu.dr 8am - 730pm.sian abah tggu kt bwh.x mungkin da aku g intvw terbuka cmni.sesak,kelam kabot,yg pengsan pn ade.penat sgt! klu aku dtg awal pn abes 7pm cane la lak org lps aku.ramai ag tu.ujian bertulis pn blm amek ag.dijangke abes 11pm.tp x mgkin la.sbb ramai ag. aku settle je trs trn,m.ude pn trn skali.g minum² dlu.abah da de kt bwh.da jmp geng da die..pastu de kakak bsn ni tego m.ude,"oi lmbt ko balik tggu die ke?".kakak ni r handle intvw tu.nsb baik aku grup last sblm dorg break 20min solat mghrb.klu x,makin lmbt r aku abes.

aku da x kesah ngat klu x dpt..de 8 je 0 berbanding 1ribu++ yg dtg.ade sorg minah ni tye aku,"spe tu?","mcik aku"..."owhhhhhhhh.."panjang owh die.ngan riak² muke die da bole bace.mst die kate..owh kabel..heh klu de kabel pn klu kabel org lain lbh kuat,kabel kita bole putus gak.12jam dlm tu,ramai je aku taw de kabel lam tu.aku kn bz body...ape pn thanx kt m.ude sbb tolong.dr fotostat,carik'n gam, jmp enck tu,enck ni sbb nk up name aku.m.ude amek name n no ic spy bole detect form aku.thanx a bunch! tp aku mmg x kesah klu xdpt.klu dpt kre rezki r,klu x dpt pn xpe.cuba je.xdpt kre bkn rezki.klu bln12 ni aku x kje gak mmg aku apply degree je.abes cte.tp mood nk stdy da ilang r pulak...


4 comments:

Anonymous said...

panjaanggnye cite..yela padan la ngn panjaangggnye mase time intibiu..haha
ala lupe nk sign in lak..btw u tawu kn i sape..wakaka

+iliyana+ said...

op kos la..da u je 1 org de.hahahahaha

~SHiLA~ said...

so means u wat story khas utk i la kn ;))..
kwn ko xde sape ek ade blog
**k kali neh igt da nk sign in..haha

+iliyana+ said...

xde pon.wat blog syok sdr ♥.kehkeh

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...