nuff adv

Sunday, November 28, 2010

Faz wedd day ♥SELAMAT PENGANTIN BARU SYG♥

Die la yg pertama dikalangan ktrg kawan² baik ni.. Baik la utk die kawen kalau die da cukup bersedia kn. Selamat menjalani alam berumahtangga & semoga bahagia ke anak cucu. Amin.. Yg aku sedikit rasa bersalah atas pelamin, faz tanye, "na,semlam ko x dtg pn aku nikah" ups..sorry syg. Aku x dtg sbb ko x ajak masa nikah, ko ajak hari bersanding je. Die call, aku x angkat (haisyh bese la hp ngan aku mmg xde kimia..huhu) Aku call die balik pn die x pick up phone lak. aku paham ko bz tp aku call tu sbb nk dtg la. Tp sbb xdpt call, x jd la aku dtg. Sorry sgt². Tp hari jumaat tu aku & aja, ktrg g beli hadiah utk ko. Sebuah IRON.. Haha rajin² la ko iron baju laki ko ye. Ktrg convoi ramai². Yg hadir aku, aja, aimi, farah, aini, mira, anep, KB, kero, jason & hidayat..Lps kenduri tu ingat nk lepak mekdi malangnye full house, alternatif lepakla Strawberry cake & cafe. ups dan sorry aja sbb salah info gtaw stoberi stewan instead of stoberi manjung.huhu sian u patah balik kn.. ape² pn CONGRATS FAZ & SELAMAT PENGANTIN BARU ♥






 




credit to the owner : Syazana

Friday, November 26, 2010

I'm sorry i lied

Jenny was so happy about the house they had found. For once in her life that was on the right side of town. She unpacked her things with such great ease. As she watched her new curtains blow in the breeze. How wonderful it was to have her own room. School would be starting, she would have friends over soon. There will be sleep-overs, and parties. She was so happy. It's just the way she wanted her life to be.

On the first day of school, everything went great. She made new friends and even got a date! She thought, "I want to be popular and I'm going to be, because I just got a date with the star of the team!" To be known in this school you had to have a clout, and dating this guy would sure help her out. There was only one problem stopping her fate. Her parents had said she was too young to date. "Well I just won't tell them the entire truth. They won't know the difference. What's there to lose?"

Jenny asked to stay with her friends that night. Her parents frowned but said, "All right." Excited, she got ready for the big event. But as she rushed around like she had no sense, she began to feel guilty about all the lies, but what's a pizza, a party, and a moonlight ride? Well the pizza was good, and the party was great, and the moonlight ride would have to wait, for Jeff was half drunk by this time.
But he kissed her and said that he was just fine. Then the room filled with smoked and Jeff took a puff. Jenny couldn't believe he was smoking that stuff. Now Jeff was ready to ride to the point, but only after he'd smoked another joint.
They jumped in the car for the moonlight ride, not thinking that he was too drunk to drive. They finally made it to the point at last, and Jeff started trying to make a pass. A pass is not what Jenny wanted at all (and by a pass, I don't mean playing football.) "Perhaps my parents were right. Maybe I am too young. Boy, how could I ever, ever be so dumb?" With all of her might, she pushed Jeff away, "Please take me home, I don't want to stay."

Jeff cranked up the engine and floored the gas. In a matter of seconds they were going too fast. As Jeff drove on in a fit of wild anger, Jenny knew that her life was in danger. She begged and pleaded for him to slow down, but he just got faster as they neared the town. "Just let me get home! I'll confess that I lied. I really went out for a moonlight ride."

Then all of a sudden, she saw a big flash. "Oh God, Please help us! We're going to crash!" She doesn't remember the force of impact. Just that everything all of a sudden went black. She felt someone remove her from the twisted rubble, and heard, "Call an ambulance! These kids are in trouble!" Voices she heard, a few words at best. But she knew there were two cars involved in the wreck.

Then wondered to herself if Jeff was all right, and if the people in the other car was alive. She awoke in the hospital to faces so sad. "You've been in a wreck and it looks pretty bad." These voices echoed inside her head, as they gently told her that Jeff was dead. They said "Jenny, we've done all we can do. But it looks as if we'll lose you too." "But the people in the other car?" Jenny cried. "We're sorry, Jenny, they also died."

Jenny prayed, "God, forgive me for what I've done. I only wanted to have just one night of fun." "Tell those people's family, I've made their lives dim, and wish I could return their families to them." "Tell Mom and Dad I'm sorry I lied, and that it's my fault so many have died. Oh, nurse, won't you please tell them that for me?"

The nurse just stood there. She never agreed. But took Jenny's hand with tears in her eyes. And a few moments later Jenny died. A man asked the nurse, "Why didn't you do your best to bid that girl her one last request?" She looked at the man with eyes so sad. "Because the people in the other car were her mom and dad."

++ http://www.lovefatedestiny.com/

Land of Thai

Jumaat lepas ktrg sekeluarga bercuti ke thai..tempat² yg ktrg g hatyai,songkla,danok & beberapa tempat len..huhu disebabkan aku x brape ade mood nk menulis jd aku attach'n aje la picca nye ye..the trip was super duper fun ♥ 

1st day : lunch di chekka, check in to Lee Gardens Plaza Hotel, carik makan di floating market, jalan² n dine di night market


2nd day : check in to hatyai holiday hotel , g samila beach (pulau tikus & pulau kucing) , jalan² sekitar hatyai naik tuk tuk, bersejuk² di ice dome & dinner di hamid restaurant

3rd day : last day shopping di danok

Thursday, November 18, 2010

PETUA ORANG TUA

ellow..aku ni mmg cam mak nenek sikit. Baru2 ni aku tingat nk buat la petua ni. Sblm ni da penah buat da. Percayalah berhasil! aku mmg perlu buat memandangkan rambut aku skrg mudah gugur & nipis sbb kerap potong. haaaa..petua ape ye? Petua untuk bagi rambut hitam, sihat, bersinar & lebat.cara tradisional yg nyata lebih berkesan berbanding syampu sekalian kt pasaran tu. Chemical yg byk. xsihat! haha..cara nk sediakan semudah 1 2 3 je.. Bahan yg diperlukan?? Daun Bunga Raya sahaja ;-)

Step 1 : blender daun bunga raya. Ingat ye jgn hancur sgt.nnt susah nk tapis

Step 2 : Tapis jgn x tapis..dapatkan lendirnye sahaja.kang jenuh masa mandi korg nk buang kepingan daun tu pulak.1 keje! nk tapis ni susah sikit.senang cite korg biarkan je dlm penapis ni semalaman.sbb die bkn cam klape boleh diperah2 

Step 3 : masukkan dalam botol & ready utk digunakan



Step 4 : Masa mandi lumur je lendir die kt kpala, biarkan beberapa minit..lps tu bilas sampai bersih..cadangan aku la..disebabkan bau die satu mcm sikit dinasihatkan korg syampu la gak lps tu okie.

dan

hasilnyer..dpt la korg rambut yg sihat cm aku ni (hoho sihat ke??!!)

tgk siap boleh lurus ag ;-)

Diary - tempat luahkan perasaan

Sebagai tanda kasih syg terhadap diari aku..ase nk wat entry tribute utk die la.haha.aku ade 1 diary..name die MELODY MIKA.knp melody mika??haa jwpn die simple sbb aku ske pkataan melody & mika.so gabung jd la melody mika.haha..diary yg aku gune sejak tahun 2005 & skrg da tahun 2010..tp de tambahan aku selit diary tahun 2002..jd kira² 7 tahun aku gune diary yg same.aku x mcm org lain tiap² thn nk tukar diary baru.xbole la nk gune diary yg da de siap tarikh bagai² tu sbb aku taw aku xtules hari² pn.aku hanye tulis bende yg sgt personal shj memandangkan aku ni org yg sgt private.tp tu la, sekali tulis,nah kau! panjang meleret.membe aku pnh tanye, ko x penat ke menulis?? xpn da habit aku x ske nk kongsi cite personal ngan org.baik korg bersyukur sbb klu aku cukup nyampah ngan org asyik nk cite pasal die je..zzzzz borink! aisyh disebabkan aku baru berjinak² dlm blog ni..diary aku da kemana² da..ye la da xtaw kt mane 1 aku nk tulis.diary ni ade pantang! pantang disentuh org lain..tuan die yg berpantang la.aku ingat dlu aku naik baran ble taw membe aku g bukak diary aku.grrrr.blaja respect privacy org lain.name pn diary kn..skalipun korg xde diary, korg ttp kena paham pantang diary ni.langgar pantang, tuan die bole naik minyak wooo..baru² ni aku tukar cover die.ni cover ke4 & colour die purple cz currently aku mmg minat colour purple.

cover dpn & blakang (siap letak span lagi spy lembut cam bantal..weee selesa! haha)


page 1st


page last


karangan budak darjah4


huhu pangkah besar! ni la die klu suke sgt tulis pn bagai nk rak, ble da benci..jom pangkah besar² ;-)


ceh ade hati nk 10A.hampeh!


aku tampal chip yg aja saman aku dlu.syazana anda mmg prefect yg bagos.ngan haku² pn ko saman.huhu

sampul duet raye pn tampal.thanx puan sbb bg duet raye kt saya sorg je.wee sorry korg x dpt.tu la UBS korg x 100 cm aku.*haha nada riak* Astaqfirullahhalazim..huhu 

ble diary da penoh, siap kne buat pocket diary.x bez buat diary baru nnt da x bole nk ulang bace cite² lame.hee

++ membe aku ckp..yana ko patot bakar diary ko ni bile nk kawen nnt..takot kecik hati laki ko ble bace.katenye la.owhhh x perlu².aku da siap buat tempat utk letak mangga lagi..fully secured!! xde spe akan sakit ati sbb korg x bace ;-)

Wednesday, November 17, 2010

SELAMAT HARI RAYA AIDILADHA



  

Pengertian ibadah haji
Aidiladha dengan pensyariatan ibadah korban adalah isyarat yang jelas daripada Allah mengenai keperluan berkorban tenaga, masa dan harta benda demi agama Allah SWT. Tanpa pengorbanan agama, fikiran dan harta benda, tidak mungkin syariat Allah SWT dapat ditegakkan. Renungkanlah sejarah pengorbanan agong Nabi Ibrahim AS yang sanggup menyembelih Nabi Ismail AS, satu-satunya anak kesayangan baginda semata-mata pengorbanan kepada Allah SWT. Inilah satu contoh seorang bapa yang berjaya membina sebuah keluarga yang cemerlang. Demikian juga, kepatuhan Hajar kepada suaminya Nabi Ibrahim untuk tinggal keseorangan di tanah gersang Mekah, merupakan model isteri mithali yang sanggup mengorbankan jiwa raga semata-mata kepatuhan kepada perintah Allah dan Nabi-Nya.

Demikian juga kerelaan seorang anak iaitu Nabi Ismail AS untuk disembelih oleh bapanya, semata-mata kerana perintah Allah adalah merupakan isyarat bahawa berkorban sebenarnya tidak melihat kepada usia. Ini bermakna samada golongan tua, dewasa, belia, lelaki dan wanita, perlu bersedia untuk berkorban apa sahaja demi tertegaknya akidah tauhid dan terlaksananya syariat Allah SWT. Inilah intipati pengajaran daripada pengorbanan agong yang diterokai oleh Nabi Ibrahim, isteri dan anaknya..

(sje bg fakta sikit spy kite xberaya xtentu hale...hee)
 
Cerita aku di hari raya ;-)
Tiap2 taun without miss ktrg akan merayakan punye.bg sestengah org hari raye qurban atau nama lain nye raya haji ni xde maknanye sgt..mcm sorg membe aku tu..xyah kate raya haji, raya aidilfitri pn bg die biase2 je..tp utk aku, w/pn xde la xcited sgt cm raye puasa, pagi2 mak kejut bangun, sarung baju kurung pastu gerak balik kampung.haha bunyi cam jauh je..padahal kg dpn mata.smlm aku ingat chat ngan sorg membe ni lawan kg sape ag jauh..die batu6 & kg aku batu10.xde maknanye.dua2 pn dpn mata..


dlu dorg qurban lembu sblh surau..sblh umah opah.skrg da xtaw ktne..kalau area umah aku ni dorg sembelih kt masjid desa bayu.dengar cite ade 8 ekor kot lembu tumbang hari ni. da lame x tgk lembu ditumbangkan.dlu ingat lagi.dorg ikat kaki lembu pastu sama2 tarik..lembu boleh menangis x?? sbb aku ase seingat aku cam pernah nmpk air mata lembu menitis je.ntah la. x brape nk sure sbb cite da lame kn..haa pagi2 lagi sblm g umah opah sepatutnye ziarah kubur tp ade yg uzur la pulak.tros x jd pegi..lps tu ktrg gerak umah pjang.mcik & family da smpi sane dulu da..lps tu gerak umah opah.spt biase umah opah klu raye xde la nk sunyi.ramai sedara mara balik kg..dpt je daging qurban proses memasak pn bermula..hee tp aku tgk je la..daging bahagi dua.1 bahagian utk masak kicap & 1 lagi utk buat sup.yummy!!! yg sronok raye ni sbb dpt makan ketupat, lemang, rendang bagai2 same mcm hari raya Aidilfitri ;-) 


++ Selamat Hari Raya Aidiladha & Selamat Berkorban Harta, Masa & Tenaga kerana Allah s.w.t.



Thursday, November 11, 2010

ouch die masuk tb u!! LOL mmg nk glak besar tp isyh x baik uols

ha ni la die. keyword hari ni : masuk tb..kehkeh.ala hai tgk la camne 'realiti' pn satu² program tu mst ade gak msk unsur 'lakonan'..ni la die 'realiti hipokrit'.cth realiti show mcm keeping up with the kardashians, giuliana & bill, mell-b, jerseylicious.dorg hantar la mr. cameraman yg kejenye dok ikot la dorg kehulu kehilir.pastu papar kt tb.kdg² pk camne la org² ni sume bole btahan bertahun² diikuti cmtu.ala duet! people nowaday hunting, starving, craving for MONEY!! ala kadang² aku rase dorg saje tambah 'drama' spy rating naik.hipo sungguh! ye la xde drama maka jd plain.ble plain, borink! lps tu xde spe nk tgk..ble xde spe nk tgk rating x naik maka duet x masyuuuuk..drama yg dicipta².mcm muak tp aku tgk jugak ;-)

hee ekceli bkn cite diatas yg aku nk cite..itu tambahan.kt mesia ni realiti show dorg berfaedah sikit.contoh bersamamu..haha.ase nk glak tp taw x baik..smlm aku tgk la rancangan ni.yg memaparkan kisah hidup org miskin & usaha utk membantu mereka.slalu aku mmg x tgk tp membe aku msg. 'yana cpt! bukak tv3'..bergegas r aku bukak tb ni.laaaaa!! ini budak ke..adik vogue masok tb tu..heh da name pon msk tb rancangan camtu kn..xkn nk vogue.ilang gah die uols! haha.aisyh..msk tb ngan pake trek suit je.pergh seumo idop baru skali tu la ku nmpk die pake trek suit.pastu pake tshirt besar.rambut sanggul je.1st time tgk die low profile & down to earth cegitu..mmg stok gelak ktrg rakan² la.slalu nye die hari² ngan rambut fringe, baju gleme², ngan skinny jeans die.siap earing gayut² cecah bahu..jalan catwalk kalah nichole fox keliling medan berpuluh² kali.mmg ktrg taw bdk ni sytlo mylo lylo! skali kau..msk tb hilang stylo bagai² tu.ye la kejar rating.xkn org nk bantu klu anak² pcik ni bergaye abes lak kn..yg ktrg nk glak..ktrg taw die x sesadis itu..tp ni la die realiti tb..realiti mcm mane pn org tu..die kne berubah supaya matlamat rancangan tercapai! x dinafikan bagos la ade rancangan ni spy org susah bole dibantu tp x ase ke cm hipo..klu dorg xmsk tb xde lak org tempatan nk mambantu. dan² la dlm tb masyarakat pon turut prihatin..aisyh! what a fake!

ouch tp show tu mmg sucess la..aku yg sblm ni tgk adek tu x pnh ase ape².nk tumpang sedey ke langsung x sblm ni..ye la adek tu pn cool je kn.x nmpk die susah sgt.ble tgk air mate die jatuh, die menagis.aisyh sian pulak..x jd nk gelak.tp mmg dorg miskin pn.situ la ruma..situ la kedai makan, situ la carwash..ktrg balik kelas lalu blakang uma die hari².fuh! kotor nye..(rela!sbb short cut).dpn blakng ayah die tanam sayur.mmg sayur tu gemok la.tanam tepi longkang & sblh tangki kumbahan.huh..mak die da lari.sian lak aku dgr stament die ckp die masih syg mak die.ayh die lak ckp, cane la sorg mak yg lahirkan anak 9 bln bole tgamak tggl camtu je tanpe prasaan..single father jage anak lak 5 org.huhu istifar balik ktrg x jadi glak kt die... ;-) bagoz la dorg tunjuk..manusia mmg klu x dinampakkan mmg xnampak.hari² nmpk die langsung xde prasaan da kuar tb baru ase sian gak kt die  ni :-( mst ade la masyarkat yg akan bantu mereka lps ni. two thumbs up utk bersamamu :-)


(gambar hiasan : ni bkn mereka ye..hee)



Monday, November 8, 2010

i'm deeply in love into TULIPS

kalu on9 ni je la kje aku.slain fb o download lagu sume tu..mst aku suke tgk² gambar  bunge tulip.cuci mate ngan keindahan ciptan tuhan ;-) aku ingat dlu zaman skola.nk beli kad raye mst nk carik de bunge tulip.org kad raye mst la gambar ketupat ke..lemang ke..mesjid ke kn..aku nk gak bunge tulips.aku jumpe gak tp kecik je kad tu.da la x bpe nk cantek..xde brand lak tu.huhu..aku rembat gak.nah padan muke korg.sumenye dpt kad yg same.corak nye pon same.erti kate lain sebijik la!

aku slalu tgk salam perantaun kt newspaper utusan tu...org stdy oversea.pastu snap la gambar kt bunge² tulip.aku pon dok imagine la aku g holland & tangkap gambar kt situ.keliling pokok tulips kn..muahaha..ade gak hati nk tanam pokok tulips ni.aku pon google la care nk tanam.(ceh cam uma ade ruang nk tanam je)..skali da..tulips kne tanam kt cuaca sejuk.huh mesia ni mmg la sejuk!

ha tgk la pic yg aku rembat dr google image..bak kate membe aku, "hah nak taw ape??goggle je!!"


cantik kn farm die :-) elok je tanam berderet camni


 
cantek kn..kn..ha yg bawah ni ag cantek sbb kaler purple fav aku ;-) pastu aku x brape suke klu die terlalu kembang..kembang sikit² sudah


pastu lak ble kawen buat la sejambak camni lak



damn! super duper GOJES

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...