nuff adv

Thursday, December 30, 2010

MAK : Jom kita g karaoke jom. AKU : haaaaa ape die mak???????

LOL.. Td tgh santai² tgk Australia's next top model tbe² mak tanye, NA JOM G KARAOKE JOM. Serious terkejut aku. Bukan aku terkejut sbb x penah g karok wei. Lain la mak aku ajak g clubbing, haaa tu harus aku terkejut berukssss. Aku terkejut sbb aku taw family ktrg ni bukan ade bakat menyanyi. Sumbang amat smpi tahap nk masuk karoke jamban pn harus la malu. Risau pecah segala tigkap² karok tersebut. Silap² org parking kereta kt bawah pn smpi habis pecah tingkap kereta dorg lak ;-D


 
Nk g karok ni mmg kne practise bajet suara cm alicia keys la.. gua iliyana keys ape ade hal???


Asenye mak aku ni sbb kempunan masa cousin aku kawen die x sempat nyanyi lagu rama² by ella tu kot.. Seminggu lepas tu pn die ade gak ckp, MAK ASE CM NK NYANYI LA. Aiseh mak..mak.. Ni da sebulan org tu kawen, upenye masih de niat nk menyanyi ni. Tp serious aku pelik gak nape la aku langsung x bole nyanyi. X sedap xpe, ni da tahap mmg x boleh nk nyanyi. Suara mcm x lepas. Hahahaha..

Mmg stok aku gelak la. Mmg x boleh blah. (eh cm pantun 2 kerat lak) Aku pn ckp la kt mak, EH SUARA MAK SEDAP KE? MUSYKIL GAK NI SBB SUARA KAMI SEMUA X SEDAP. KETIDAKSEDAPAN SUARA KAMI NI IKUT SAPE EK?? Slumber mak aku jawab, IKUT ABAH KO LA TU. Heee..

Pastu mak bukak cite. .


MAK : Ko taw dulu abah ko cekgu muzik kt skola taw!
AKU : Hahahaha dan² la cekgu muzik.
MAK : Betul la. Cekgu Mas mengajar secara bergerak. Dari 1 skola ke 1 skola. Abah ko lak ajar kt skola je. (muke serious mak aku time ni)
AKU : Abah ajar instrument ape?? Gitar?? X penah nmpk die main gitar ke or ape² alat muzik pn.
MAK : Hei!.... SERULING. Hahahahha (turn die lak gelak. Sabo je la aku)
AKU : Mane de kt skola blajar seruling! Recoder ade la. Haha. (Isyh nk tipu pn agak² la. Heee) Ala tp bukan abah ajar nyanyi pn.....
MAK : Laaaa pe bendenye cekgu muzik ajar muzik tp x nyanyi??? Nyanyi la.
AKU : ABAH NYANYI????????????????? (Makin aku x percaya ckp mak ni. Kehkeh)

Okie aku buat muke confuse sikit :-????

MAK : Ye la! Die nyanyi lagu ni....... KATAK SI KATAK LOMPAT! LOMPAT LA TINGGI -TINGGI! Hahahahha pastu die gelak besar.


Adoyaaaaiiiiii mak aku ni. Sabar je la. Aku ingat die nyanyi lagu BPR ke.. Search ke... Lagu katak nk bawak masuk karok, mmg x la.. Aisyh poning den.


Mak aku mungkin nyanyi stail lengguk² kepala. Ikut Ella la. Baru r rama-rama Manje gitu. Wekkk geli aku.

Tuesday, December 28, 2010

Jom daki bukit

Weee giler r! Last week aku msg aja, ajak die g panjat bukit engku busu tp die lak g taiping. Aku ajak tu pn ingat nk g petang². Ok fine. Smlm die msg tanye aku, na jom g panjat bukit. Aku pn on aje la. Panjat bukit mmg fevret aku. Tp aiseh... Yg aku x berapa nk gemar bile die ajak aku panjat pagi². Pkl 8 lak tu. Haha giler! Dah la aku skrg mmg liat bangun pagi. Ok kemudian dilewatkan ke pkl9am. Nice ♥ Pastu msg² la ajak dba & intan. Adek aku pn aku bawak skali. Aku yakin die boleh, sbb masa die usia 5tahun lagi die dah penah smpi puncak tu. Ok sume on. Dari pkl9 jadi pkl 10am. Isyh standard la janji melayu ;-) 

Ktrg mula daki pkl10 smpi puncak pkl11.20. Huhu klu mamat navy biasanya dorg amek 20min je. Tu mamat navy. Ktrg amek masa 1jam 20min. Isyh biase la klu da pompuan ni, mmg la slow sikit. Sopan katekan.. Hahahaa.. Mayb sbb da slalu daki kot, aku da boleh anggarkan jarak dah. Serious lama x bersukan, time daki aku ok je, tp time turun, huhu gile semput. Bukit tu lak dah la berliku, banyak akar, licin & berbatu lak tu. Mmg extremely challenging.. Masa untuk turun, makan masa 20min je. Kontra gile dari masa daki. Ala..tp logik la sbb mengikut grativiti. Mmg la laju kn. 

Turun² je ingat nk g lunch makanan sihat², ale² budak² ni ajak makan mekdi. Ape la dorg ni. Sia² je bakar kalori. Heh tp aku x kesah pn. Berat aku, buat ape pn bukan ade effect. Kering cegitu je Haha...

Ok aku bubuh lak gambar ktrg atas buket. Tp x banyak. Banyak video je. Malas nk upload, jadinye picca cukup la















Friday, December 24, 2010

Orang lain amek result PMR, orang lain yg nervous. Tuan punye badan hareeeem nk kesah


PMR

Haaaa horey!!!!! Aku dpt 8A.. Wakakakka ngee. Xde maknanye. Xya berangan da nana oit. Ko tu da jauh sgt dr umur 15 tu. Eh tp xde la jauh sgt. Baru 6 tahun pn tggl'n PMR. Ok hari ni 23/12/10 tarikh kuar result PMR. Mak da suruh pesan kt adek aku sorg tu, ingatkan die pasal result sbb die x penah nk amek port periksa² ni. Heh kau! Ade die kesah?? wekkk bertuah betul.

Td bangun² tido mak call, "nana cepat siap temankan mak g amek result ammar". (adek aku skrg ade kt kl) Jadi aku & mak la g amek result die. Gile ktrg nervous. Mcm ktrg lak yg periksa. 1st impresion aku sesampai kt skola die, "eh lain nye suasana dr skola aku. Dulu ramai gile budak. Yg jerit² gembira ada, yg nangis² smpi kuar hingus xya ckp la. Confirm blambak." Ni x. Aku g skola die sunyi je. Eh dorg ni xnk amek result ke. Jam pkl 12 da pn. Bkn pkl 8am..

Haaaaaaa brapa adek aku dpt?? tetttttt rahsia. Haha yg pasti bkn 8 seperti diatas. Kehkeh.. Mak da pesan, "na ko jgn gtaw akak. Kalau amar nk taw, biar die sdr tengok result die". LOL.. 

Aisyh dear my dearest younger brother Ammar Izzat, ko tolong la fokus sikit. Blaja la rajin skt. Nnt azib dok umah banglo ko dok umah papan. Nak????

+EXTRAS+ Ade sorg budak ni tanye mak aku, mcik anak mcik ni form bape?? Aisyh tiba² aku ase mudeeee remaja lak. Ngehehehehe. Tbe² mak aku spoilt, "eh die ni taun dpn cekgu kt sini". Hexxx tbe² aku ase tua. Isyhhhhh..

dan.........extrassssssssssssssssss kpd mereka yg dpt straight A's CONGRATS!!!!!

Tuesday, December 21, 2010

fuuuuh...nape la mcm berat sgt rezeki aku skrg ni *sigh* byk sgt kot dosa dulu :-(

Isyh x baik..x baik mengeluh bagai². Hex tp aku ase mcm nk nanges je lately.. Huhu aku ni jarang emo² dpn public. Tanye la membe² aku, aku mmg xkn cite ape² bende sedih ngan dorg. Ye la x cool r muka kental tbe² nanges kn. Huhu. Tp kali ni aku nk cite publicly. Ala x kesah la, bkn korg nmpk pn muka aku kn. LOL..

Ok seswai ngan tajuk rini, aku nk ckp pasal rezeki yg cukup beeeerat nk lekat kt aku skrg. Dulu aku ase mcm sgt bertuah je.. Dari tadika lagi, aku la paling cekap membaca. Siap Cekgu Sabariah buat lawan² lagi tengok spe paling expert baca terbalik & aku la champion. Naik sekolah rendah, aku la budak paling malas. Slalu cekgu rotan sbb x buat homework...tp masih aku dpt kelas atas² & dpt top 6 dlm kelas. Dikalangan student mlayu cekgu gtaw mak aku, aku yg 1st. Hex mak aku pn ase bangga gle time tu. Naik dajah 2 hingga 5 hancur!!!! Sbb aku mmg budak malas. Tp masih cukup bertuah naik darjah 6, boleh pulak UPSR aku dpt 5A. Cekgu pn cakap; "ntah la cekgu pn mcm x pcaya kamu boleh dpt 5A". ISYHHHHH CEKGU NI, KECIK ATI AKU. Haha

Naik Form 1 aku dpt kelas 1st. Ada 9 kelas semuanya. Naik Form 2 aku jatuh 1 kelas (2A2). Form3 aku mantain (3A2). Dannnnn w/pn aku malas gile, tp masih PMR aku dpt 5A (ceh bunyi mcm dpt 8A je. haha) Xde la.. Yg aku nk ckp w/pn aku malas tp rezeki tu sentiasa ade je. Form4 xtaw mane silapnye cekgu terletak aku kelas 4Sc4. Terkejut beruk aku time tu. Sume org dpt 5A dpt kelas 4Sc2 tp aku.. Haisyh.. Kecewa gile. Masa ni la aku blaja ponteng kelas, ponteng skola bagai². 2 bulan lepas tu, skola bagi surat, offer aku naik kelas 4Sc2 semula. Aku grab pluang tp ape la maknenye. Aku da ade asas ponteng memonteng, ape lagi klas 4Sc2 pn aku masih nk ponteng kelas. Kali ni baru betul² lingkup. Padan muka aku, naik Form5 aku betul² turun kelas. Aku balik kelas 5Sc4. Cekgu sc4, (cekgu bm) siap perli lagi, "haa yana jumpa lagi kamu kt sini", cekgu +m3 aku pn penah perli, "huh saya mmg x suka ajar budak kelas atas ni, sbb mereka pikir mereka ag pandai dari cekgu. Blagak lebih". Isyh kecik nye hati aku. Jgn r ckp camtu. Sinis sgt tuuuu. Huhu. (xpe cekgu +m3, saya mmg taw cekgu x ske saya. Ada beberapa ayat, cekgu perli saya, & saya masih ingat smpi skrg *sigh* Mayb cekgu pikir tindakan saya tukar balik kelas atas & tinggalkan kelas bawah mcm seolah² pandang rendah kelas bawah kot. Maaf ye cekgu, sungguh saya xde maksud.huhu). Hidup ni ada pasang surut. SPM aku lingkup. Aku dpt 3A je :-(

Start dari sini aku ase aku slalu bad luck. Membe aku yg lain, w/pn dpt kurang dari 3A dpt uitm gak. Even bff aku sorg tu, result die lbh krg sebijik mcm aku pn die bole masuk uitm. Mayb die ikut course kot. Hmm malang aku disini. Aku msk poli. Ingat poli ni mudah?? Aku tinggalkan sains & amek akaun. Ape aku pikir ntah la. Padahal nk sgt jd engineer, Akaun ni x susah tp sbb aku mmg x minat kn. Sem 1, 2 & 5 aku lingkup. Pendek cite sbb ntah mcm mane azam aku tinggi lak, sem6 aku usaha keras & pointer aku dpt 3.81. Padahal tuhan je taw sem 6 susah sgt. Lagi² subject finance. Tp killer subject, tax aku terer lak. Alhamdulillah sekurangnye aku masih dpt cover balik pointer cgpa 3.51.

OKIE!!! Malang lagi. Dah 7 bulan berlalu. Kerja x.. Cont stdy pn x.. Xtaw mane silapnye. Interview da beribu kali..tp.. Penat redah beribu org. Da msk shortlist pn masih mcm xde hasil pn. Huh ingat x penat ke??..Form UPU pn da byk kali isi..tp... Aisyh ni nk nanges lagi ni. Dah berjuta org tanye, "ko buat ape skrg??????" Isyh tolong la wei aku benci soalan ni. SUNGGUH!!!! So tolong la jgn tanye lagi dah. Aku menganggur ok. Org yg sama, selang sehari nk tanye lagi..Muak! Membe aku, pointer rendah dari aku, tp skrg da dpt post pegawai kt maybank. Gaji die setara degree. Huh sungguh aku jeles. SUNGGUH! Yg pointer tinggi aku xnk la banding ngan dorg. Sbb selayaknya la dorg dpt ape yg patut dorg dpt kn. Sorg membe aku tu, baru² ni die dpt UUM. Pointer die bawah aku gak. Arghhhhhhhhhhhhhhh! Tension siot. Huh nk nanges nyer.. Ok aku jeles, but no worries, jealous in a good way. Korg kawan aku, aku bangga. Tp aku jeles amat. Aku xtaw ape masa depan aku. 1st time seumur hidup aku ase frustrated teramat. down! Sbb aku nampak gelap jeeeee :-(

Dulu aku agak kuat, tp skrg bila terfikir je ase nk nanges. Anway thanx to mak & abah. Sepatutnya skrg aku kje, dpt bagi duet kt dorg mst ase mcm heaven je. Tp ni x.. Makan minum sume dorg tanggung. Lain kes klu aku blaja. Ni x.. Menganggur dpt bg ape? Hari² mak abah belikan nasi utk aku. Siang malam pikir perot aku. Semalam aje, mak beli nasi ayam, kebetulan abah pn beli. Sampai dua utk lunch saje. Asyik abah tanye, na dah makan ke???? Na dah makan ke???? Hmmmmmmmmmm mmg la aku bawah tanggungan dorg tp... *sigh* korg patut taw la mcm mane asenye. Sepatutnye korg meringankan berat tp korg jd beban. Mmg dorg x pikir camtu. Tp aku pikir camtu. Xtaw mane salahnye. Usaha sudah, tawakal pn sudah..

iliyana yang kuat tu dah xde. Sungguh aku GIVE UP :-((((((((((



Tuesday, December 14, 2010

Semua orang pn suka g REUNION / GATHERING ;-D

 REUNION SMK METHODIST (ACS) SITIAWAN : BATCH 2006


Sape suke g reunion angkat tangan!!! Saya.. Saya.. Suka la sgt..Sekali pn aku x penah pegi sebenarnya. Haha.. Aku cakap pasal reunion besar². Misalnya 1 batch ke, 1 skola ke. Kalau yg takat lepak ngan membe² dlm 10 org tu,  eh xya nk sebut reunion la. Kalau nk sebut gak nmpknye mmg hampir tiap hari la reunion kn. Kehkeh ;-D

Beribu riban alasan nape aku slalu miss nk g reunion, x kesah la reunion skola atau apa pn. Padahal excited gile ni nk join. Aku list 5 cukup la

  1. Dorg suke letak date last minute. I kn seleb, kn da bertindih date tu ;-P
  2. Isyh slalu xm mst lambat habes, padahal dorg da lama start cuti. Xkan nk tinggal final paper xm utk reunion laks. Erkk sumpah not worth it!
  3. SALAH FB (wee mmg ske letak kesalahan kt org lain kn. Eh org ke??) W/pn dorg da lame anta reunion invitation, haha sorry la aku slalu x pasan sbb kecik ngat invitation tu. Letak lak kt side2 fb. Mane nk perasan. Ble kaedah anta msg kt inbox lak, penah skali malam tu reunion, malam tu gak baru nk dpt msg. Grr lambatnye notification.
  4. Confius.. I bukan ape. Confius byk sgt reunion invitation utk mcm² batch. I jd lupa i ni batch yg mane ea?? Haha. Kadang lagi teruk dorg lupa tarok batch, extra confius, ni die ajak 1 skola ke ape?? (hex semata alasan)
  5. Alasan terakhir, adalah kerana bila aku mmg da malaz, maka aku x hadir. Simple alasan terakhir ni. Heee
Okie tadi aku dpt reunion invitation utk Smk Methodist (ACS) batch 2006. Dorg nk buat reunion pada 5/6 FEB 2011. Ngeee lambat gile lagi. Klu da awal, awal amat. X silap masa CNY. Ni ha, saya la makcik yang muka confident, tros klik ATTENDING. Cool la u ni mcik, da boleh taw 5/6 Feb tu akan free. Kehkeh. Xde maybe or InsyAllah dah.. Aisyh...

But seriously i'm looking forward to this. Bukan ape da 4 tahun tinggal skola (nk msk 5) mcm melampau je klu x attend kn. Agpon rindu lak nk jmp dorg sume. Harus la wajah dorg berubah-rubah kn ;-) 11 tahun kt acs, sama mcm kebanyakan dorg, aku pn da xtaw mane 1 classmates aku. Turun naik kelas, rasa nye mcm sume org pn penah jd clasmates aku. LOL.

Beberapa picca aku grab dari dorg - gathering sblm ni. Sila2 tengok @@





 






 

credit picca to : mr zali

+EXTRAS+ Nampak x?? Nampak x?? Nampak x muke happy mereka? So x aci! Cam benci je ble Dba & Intn tag  aku kt pic ni. Maka, aku akan pastikan aku hadir & TERSENGIH BESAR bagi setiap gambar. Hahaha ape ade hal..

Sunday, December 12, 2010

Dah jd habit kn..sikit2 update status kt fb.ngee.mmg boleh tp HATI-HATI

"Grrrr i ngah marah ni, what a bitch! u rampas laki i", bukak fb, update STATUS. "Weeeee happy nye i hari ni, ade org hadiahkan bla..bla..bla..", bukak fb hupdate lagi. Sume pn nk bgtaw kn. X salah tp baik hati2. Aku dulu pon camni la pesen nye. Sume pn nk cite. Gaduh2 pn nk bgtaw. Klu dlu fikir, xpe la fb aku, aku punye suke la. Status ni cam ala-ala luahan perasaan la. Kadang2 kita fikir, status kita xde maksud buruk pn, tp ade je individu yg terbaca & buat kesimpulan lain (yg semestinya buruk), based on status kita tu. Terjadi la salah paham. Lps tu bertengkar bagai2.. 

Penah jd skali kt aku, bila aku buat status geramkan sorg membe aku ni, si minah konon innocent, suci lagi mulus ..Haha ups terkata lagi . Itupun tanpa up kan nama dia. Ade la pulak Encik Atan ni hangat bontot, gatai mulut g report. Persoalannya ada aku up name die & ada aku kate yg buruk2? Tp org buat kesimpulan lain, yg kadang2 kita x terfikir pn smpi ke situ. Maka jatuh la kesalahan tu pada aku. Hahahaha. Ok lets make it short, sejak dari tu mmg tidak la aku nk update status marah2. Lagi2 klu pasal org tedekat ni. Bak kata sorg membe aku ni, Mr x (bkn nama sbnr. haha die ni low-profile) : FB BUKAN TEMPAT AKU LUAHKAN KEMARAHAN, SBB FB XKN MAMPU EXPRESS KAN PERASAAN SEBENAR AKU 100%. Ya tepat skali. Tp boleh je klu korg nk update gak, tp berhati2, jgn sampai boleh mengguris perasaan org lain. Sbb nanti susah, korg gak yg tanggung. Xmo kan...

Ok aku bg contoh tp xnk la bg contoh dikalangan membe aku. Kita amek jarak jauh-jauh punye. 

haaa ni berlaku bile minah ni merungut pasal kerja & bos dia. Dia lupe kot die ade add bos die ni. Haha xtaw la nk kate kesian ke, padan muka ke. Senang kata, JGN KUTUK BOS ANDA.

Ha ni isu racist amat la aku x ske sbb aku anti-racist. Whether u r black or white or brown or whateva colour u r, plz do respect others. Aku skola campur & ktrg boleh je kawan semua bangsa, so why cant u???

1-melayu, kami bkn hantu & 2-melayu, kami bukan babi. Isyh kn kita same je, beza pada colour kulit, agama & bangsa je. Semua org ade perasaan, so jaga sensitiviti kaum.

Kenyataan maaf beliau. Haaa kn da susah kne wat statement. Dan-dan la salahkan bahasa. Aisyh.



Ha ni lak kejadian ble Puan Azita Osman keluarkan status, konon2 Johor ni HINA sbb xde famous amos kt JB. Yg ni korg boleh baca kt MEDIA MALAYA Haha wajar la org Johor marah kn..

Kesimpulannya, setiap apa yg korg nk post kt FB tengok2 dulu, jgn terus post je. Korg xnk kn org buat fan page membenci korg?

Friday, December 10, 2010

Isu yg aku ase best, jumpe kt WALL FB IPT aku.. hell yeah!! jpp/mpp konon.mokcik ekau!


Plz take note entry ni aku refer problem yg ade kt ipt aku SAHAJA. Ipt lain i x campur u. Dan demi nk menjaga nama ipt yg tercinta tempat aku menuntut ilmu tu, maka aku amek alternatif x perlu nk dedah nama nye la ye. (Haha bukan ape takut kne dakwa pulak. Grad day da nk dekat, karang x sempat i nk sarung jubah & mortar board. Padahal da berangan pegang dip sambil pakai pingat ni. ha cano??) aisyh lari tajuk!!

MPP (sekarang) atau dulu ktrg panggil JPP, apa fungsi sebenar dorg pn aku xtaw. Cet! Aku tulis atas dasar menyampah aku la ni. Bukan ape aku da slalu kena ngan dorg. Klu kat luar mmg aku sedekahkan penampar da atas ke-DIVA-an mereka. Owh plzzzzzzz la. Klu korg ase nk jd pemimpin, kaji dulu skop kerja korg, tugas & tanggungjawab. Kalau dulu banyak je kes MPP ni kena maki ngan student. Bukan ape, sbb dorg ni FAKE gile. Ok la x semua nye pon busuk kn...Tp majoriti mmg tengik la LOL.. MPP tugas korg suarakan, suara pelajar, pastikan yg terbaik. Aisyh ni pn nk kena ajar ke??? Ni x.. Korg jadikan kitorang rasa dok asrama cam dalam NERAKA. Ok aku wat listing kenapa aku mmg x suke MPP bagai2 ni. Based on pengalaman aku & rakan2 lain.


  1. BIADAB. Setiap hari kena g pusat islam (PI) (which is bagos la. Ingat Allah!) Mmg ktrg tegar. Tp korg x perlu nk tengking2, off kan segala sumber elektrik kt blok, kejut ktrg waktu qiamulail dgn cara ketuk bagai nk roboh pintu ktrg guna kayu besbol (pkl4 pg kot, kejut org camtu, mmg stok nk kena siku r) Elok2 x boleh ke??
  2. NAIK LEMAK. Mula2, fine! Boleh terima. Nk suruh beribadah pn smpi kne paksa kn. Ok korg bengang. Yg klaka nye, lepas ktrg da sampai PI, kenapa ye bayang2 budak MPP tiada di situ??? (ade la beberapa kerat yg alim2 tu)
  3. KURANG AJO. Aku ingat waktu register dolu2, (sila faham saiz aku ni XS. Kurus uols!!), aku dpt baju saiz M or L (korg paham2 la baju tempah2 ni mmg slalu besar kn), aku secara beradab mintak saiz S. Ape kakak tu ckp? "ALAH PAKAI BAJU BESAR SIKIT X BOLEH. ELOK SGT LA PAKAI BAJU SENDAT MENDAT CAMTU ??" What the hell wif u???!! Oi senah klu saiz S pn da cukup besar utk susuk tubuh badan aku taw. Sendat celah mane??
  4. HIPOKRIT. Ape yg korg expect perubahan drastik?? Aku slalu kena tegur sbb pakai baju lengan steng la dll. Tp x ketat pn. Yg plg klaka dorg tegur aku pakai sweater katenye pendek. Pendek pe jadahnye. Sweater kot. Bkn cardigan. Mst la cover tubuh habes. Xde la pulak aku dedah g-string aku. eh aku ade ke??  Aku ingat lagi penah kne TENGKING sbb selepang tudung. "OIT!!!!!!!!! KO X DENGAR KE AKU CKP JGN SELEPANG TUDUNG??" Dpn public kau! Oleh JPP non-muslim lak tu. Waktu tu perkataan selepang pn aku xtaw. Terkebil² x paham. Smpi org lain xplain kt aku. Malu siot. (Vavi la lu. Wa bkn x dengar, wa baru hari ni dengar word tu kot) Mmg aku selepang tudung tp xde la sampai nmpk tuuttttt ke, tengkuk ke. Selepang labuh kot. Nk tegur biar secara beradab. LEMBUT TP TEGAS. Bkn TEGAS dan MEMALUKAN ORG LAIN. Jgn xtaw blagak pandai. Lu pkir wa mcm lu xde rase malu meyh? Aisyh uols..yg klaka nye dorg ingat org xtaw dorg kt luar camne?? Dengan hot pants, off shoulder t-shirt, rambut cam ais krim pelangi WALLS, siap ade yg LESBO lagi! ha sape nk jawab? FAKE la! Sebelum nk ubah org, ubah diri awak tu dlu. Ktrg boleh berubah, tp pelan2, mane boleh dipaksa2. Tu pon kne ajar ke????
  5. KEJADAH X TENTU HALA. Siang malam nk wat rokol. Ni ape ni asrama skola menengah ke.. ipt lain aku tanye, dorg kate rilex je. Harus la rilex da msk ipt kot. Mmg ade peraturan tp biar releven. Balik PI pn da pkl10, nk g dinner lagi..tros rush balik bilik buat asgmt. Tbe2 korg suke suki kn nk wat rokol.
  6. SUKA PAKSA WAT KEJE BODOH. Peraturan & kehendak bodoh adalah 2 bende berbeza. Releven x korg diminta untuk kutip MPP punye biodata dlm tempoh seminggu?? Aku dengan cekalnye buat bodoh. Taw2 rokol Ahad mlm Isnin, aku ngan beberapa cik cekal yg lain kne denda cuci jamban. Fuyoo hao liou woo. Hoho. Releven x kne mintak bio tu?????????? Mereka pikir mereka seleb ape!
  7. MINGGU SUAI KENAL (MSK) MCM HARAM! Layan cam pelarian, dihidang bihun basi. Ada gak yg elok. Malang aku dpt yg basi. Sebab makanan da cukup2, maka xde ganti. Berlapar la kami2 sementara tunggu dinner. SIOT
  8. SUKA CARIK PASAL SBB MEREKA POWERRRRRR. Wekkk muntah aku. MPP ni penah marah aku, "EH DIE NI ORG TEGUR,  KO JELING2 APE??". Hahahaha oit senah! Aku tengok ko pn x cane nk jeling ko?? Dlu ade MPP junior ni kne maki2 dengan super duper senior. Hah padan muke ko! Tu la...JGN DIVA
  9. AISYH XTAW NK CAKAP CAMNE. Ade MPP pointer busuk2 pn dipilih jd MPP. Cane nak jd contoh ni? (Dipilih sbb abg die dulu x-MPP. Seorg yg cerdik lagi berkaliber la kot) owh boleh ea kuasa turun mcm tu? HEBAT! 

Alaaa x cukup 10. Da la malaz nk cite da. Mmg aku pangkah la MPP ni. Tp yg busuk2 tu je la. Mereka yg pernah tengking aku tanpa aku rasa sebab munasabah. MPP yg betul2 baik & alim sume cool je. Contoh Kak Dib dan rakan2. Tudung mereka labuh2 tp giler baik. Yg DIVA ni mereka yg busuk tp cuba menyembunyikan kebusukan disebalik nama MPP. What a SHAME ;-P ...Tp ingat! x semua mereka DIVA taw.. Okies sudah! Sekian tq.

+EXTRA+ Ikutkan aku amat suke IPT aku ni. Sangat sronok (kecuali zaman dok asrama la). Lecturer best, kawan-kawan best, jabatan perd pon best (eh jabatan len pon best gak sbb jejaka dorg kacaks ♥ ngehee nana gatai ko kn), banyak kenangan dan semuanye pon manis jeeeeeee. Owh rindunyer zaman study ;-)
STATUS FB

Thursday, December 9, 2010

BUDAK TADIKA CAMNI LA..EDIT GUNA PHOTOSCAPE AJE

Sambil blogwalking, tgk org lain punye header mcm cantik je. Ceh hati pon bunga2 la nk buat gak ni. Cari2 tutorial cane nk guna photoscape. Slalu aku mmg indi, explore sendiri je pastu da taw cane nk guna (atau erti kata lain, mmg cerdik sombong. Bkn bodoh sombong ea. Harus jelas! lol) Photoscape lak mmg da ade dlm lappy, so ready nk curah kreativiti je la. Cet! Kononnye..Try punye try..haha mmg ampeh. At the end of d day, header masih x kelihatan. hoho..


Mlm tu tanye mak (sbb mak x-cekgu komputer)

nana : mak reti guna photoshop x??
mak : eh yg mak anto g kelas dlu tu ko blajo ape??
nana : uih lame da klas tu... x praktik jd da lupe
mak : lah! klu ko nk g kusus photoshop baru je selesai minggu lepas. mak tanye ko ckp xnk g
nana : ala mak, time tu xde nk gune lagi.ni baru nk guna..mak reti guna x??mak je la ajo
mak : eh..g kursus lain kali

Asiyh sakan la ketuk2 keyboard blaja sdr nk guna photoshop tp masih hampeh.. Yg aku taw cara nk cut & paste je tp nk adjust da xtaw cane. Terkial2. Heh mmg stok give up la. Maka aku pn, BERHENTI-BUKAK FB-CHATTING. Abes kesah uols. Hee. Tbe2 mak tanye, "na ko ngah watpe tu??? Photoshop ke??" Isyh mak ni perli lak. Padahal sah2 die blakang aku ngah tgk aku facebooking. Huhu

Semangat header masih ade, aku pn bukak photoscape & create kt situ je la. Isyh sound so NOT Profesional siot! budak tadika pon taw guna photoscape. Aku buat 3 header tp lebih kurang same je. Hasilnye, haruslah x sehebat photoshop kn

HEADER 1 - Ok kita selerakkan picca yg halus2 tu kt bawah.(haluuuusssssssss..Sebut cm stail Harith Iskandar buat iklan nescafe. Bila saya sebut halus. Camni haaa. halusssssssssssss)

HEADER 2 - Ok kita tambah awan dania disitu. Yg halussssssssss kita rapatkan

HEADER 3 - Mcm sronok lak letak awan ni, so tambah ag la awan dania.Yg halusssssssss kita buang. Buat semak mato den ajo

TADAAA!! jadi la header i

Background        : Xya create. Google je
Text                  : http://cooltext.com (sila klik)
Edit head to toephotoscape (highly recommended bagi mereka yg nk edit guna tools yg habis simple) 

+EXTRA+ : Dah tersebut iklan Harith Iskandar, terpikir lak aku nk attach skali. Seriously, i love d way he delivered d word halussssssssss. Hoho sexy!! As sexy as his bald head. (muahahahaha betul ke aku yg wat statment geli2 ni)


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...