nuff adv

Thursday, December 9, 2010

BUDAK TADIKA CAMNI LA..EDIT GUNA PHOTOSCAPE AJE

Sambil blogwalking, tgk org lain punye header mcm cantik je. Ceh hati pon bunga2 la nk buat gak ni. Cari2 tutorial cane nk guna photoscape. Slalu aku mmg indi, explore sendiri je pastu da taw cane nk guna (atau erti kata lain, mmg cerdik sombong. Bkn bodoh sombong ea. Harus jelas! lol) Photoscape lak mmg da ade dlm lappy, so ready nk curah kreativiti je la. Cet! Kononnye..Try punye try..haha mmg ampeh. At the end of d day, header masih x kelihatan. hoho..


Mlm tu tanye mak (sbb mak x-cekgu komputer)

nana : mak reti guna photoshop x??
mak : eh yg mak anto g kelas dlu tu ko blajo ape??
nana : uih lame da klas tu... x praktik jd da lupe
mak : lah! klu ko nk g kusus photoshop baru je selesai minggu lepas. mak tanye ko ckp xnk g
nana : ala mak, time tu xde nk gune lagi.ni baru nk guna..mak reti guna x??mak je la ajo
mak : eh..g kursus lain kali

Asiyh sakan la ketuk2 keyboard blaja sdr nk guna photoshop tp masih hampeh.. Yg aku taw cara nk cut & paste je tp nk adjust da xtaw cane. Terkial2. Heh mmg stok give up la. Maka aku pn, BERHENTI-BUKAK FB-CHATTING. Abes kesah uols. Hee. Tbe2 mak tanye, "na ko ngah watpe tu??? Photoshop ke??" Isyh mak ni perli lak. Padahal sah2 die blakang aku ngah tgk aku facebooking. Huhu

Semangat header masih ade, aku pn bukak photoscape & create kt situ je la. Isyh sound so NOT Profesional siot! budak tadika pon taw guna photoscape. Aku buat 3 header tp lebih kurang same je. Hasilnye, haruslah x sehebat photoshop kn

HEADER 1 - Ok kita selerakkan picca yg halus2 tu kt bawah.(haluuuusssssssss..Sebut cm stail Harith Iskandar buat iklan nescafe. Bila saya sebut halus. Camni haaa. halusssssssssssss)

HEADER 2 - Ok kita tambah awan dania disitu. Yg halussssssssss kita rapatkan

HEADER 3 - Mcm sronok lak letak awan ni, so tambah ag la awan dania.Yg halusssssssss kita buang. Buat semak mato den ajo

TADAAA!! jadi la header i

Background        : Xya create. Google je
Text                  : http://cooltext.com (sila klik)
Edit head to toephotoscape (highly recommended bagi mereka yg nk edit guna tools yg habis simple) 

+EXTRA+ : Dah tersebut iklan Harith Iskandar, terpikir lak aku nk attach skali. Seriously, i love d way he delivered d word halussssssssss. Hoho sexy!! As sexy as his bald head. (muahahahaha betul ke aku yg wat statment geli2 ni)


3 comments:

~SHiLA~ said...

k i pn nk baljo lah!

~SHiLA~ said...

k xcited nk blajo smpi eja pn jd baljo..haha

+iliyana+ said...

u nk blajo pe??photoshop ke??ha nnt u ajar i ok

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...