nuff adv

Sunday, December 12, 2010

Dah jd habit kn..sikit2 update status kt fb.ngee.mmg boleh tp HATI-HATI

"Grrrr i ngah marah ni, what a bitch! u rampas laki i", bukak fb, update STATUS. "Weeeee happy nye i hari ni, ade org hadiahkan bla..bla..bla..", bukak fb hupdate lagi. Sume pn nk bgtaw kn. X salah tp baik hati2. Aku dulu pon camni la pesen nye. Sume pn nk cite. Gaduh2 pn nk bgtaw. Klu dlu fikir, xpe la fb aku, aku punye suke la. Status ni cam ala-ala luahan perasaan la. Kadang2 kita fikir, status kita xde maksud buruk pn, tp ade je individu yg terbaca & buat kesimpulan lain (yg semestinya buruk), based on status kita tu. Terjadi la salah paham. Lps tu bertengkar bagai2.. 

Penah jd skali kt aku, bila aku buat status geramkan sorg membe aku ni, si minah konon innocent, suci lagi mulus ..Haha ups terkata lagi . Itupun tanpa up kan nama dia. Ade la pulak Encik Atan ni hangat bontot, gatai mulut g report. Persoalannya ada aku up name die & ada aku kate yg buruk2? Tp org buat kesimpulan lain, yg kadang2 kita x terfikir pn smpi ke situ. Maka jatuh la kesalahan tu pada aku. Hahahaha. Ok lets make it short, sejak dari tu mmg tidak la aku nk update status marah2. Lagi2 klu pasal org tedekat ni. Bak kata sorg membe aku ni, Mr x (bkn nama sbnr. haha die ni low-profile) : FB BUKAN TEMPAT AKU LUAHKAN KEMARAHAN, SBB FB XKN MAMPU EXPRESS KAN PERASAAN SEBENAR AKU 100%. Ya tepat skali. Tp boleh je klu korg nk update gak, tp berhati2, jgn sampai boleh mengguris perasaan org lain. Sbb nanti susah, korg gak yg tanggung. Xmo kan...

Ok aku bg contoh tp xnk la bg contoh dikalangan membe aku. Kita amek jarak jauh-jauh punye. 

haaa ni berlaku bile minah ni merungut pasal kerja & bos dia. Dia lupe kot die ade add bos die ni. Haha xtaw la nk kate kesian ke, padan muka ke. Senang kata, JGN KUTUK BOS ANDA.

Ha ni isu racist amat la aku x ske sbb aku anti-racist. Whether u r black or white or brown or whateva colour u r, plz do respect others. Aku skola campur & ktrg boleh je kawan semua bangsa, so why cant u???

1-melayu, kami bkn hantu & 2-melayu, kami bukan babi. Isyh kn kita same je, beza pada colour kulit, agama & bangsa je. Semua org ade perasaan, so jaga sensitiviti kaum.

Kenyataan maaf beliau. Haaa kn da susah kne wat statement. Dan-dan la salahkan bahasa. Aisyh.



Ha ni lak kejadian ble Puan Azita Osman keluarkan status, konon2 Johor ni HINA sbb xde famous amos kt JB. Yg ni korg boleh baca kt MEDIA MALAYA Haha wajar la org Johor marah kn..

Kesimpulannya, setiap apa yg korg nk post kt FB tengok2 dulu, jgn terus post je. Korg xnk kn org buat fan page membenci korg?

3 comments:

~SHiLA~ said...

ha psl femes emes tu..
hot gilew time memule dulu..sian org 2..haha

intanurulfateha said...

nk delete fb lah mcmni :P

+iliyana+ said...

akak~haha kisah bln8 dlu u..i baru taw skrg.kehkeh.tu la.xmo hati2 kn da kena
intan~haha xya la smpi delete fb.kang lost contact lak ngan membe2 ;-P

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...