nuff adv

Tuesday, December 21, 2010

fuuuuh...nape la mcm berat sgt rezeki aku skrg ni *sigh* byk sgt kot dosa dulu :-(

Isyh x baik..x baik mengeluh bagai². Hex tp aku ase mcm nk nanges je lately.. Huhu aku ni jarang emo² dpn public. Tanye la membe² aku, aku mmg xkn cite ape² bende sedih ngan dorg. Ye la x cool r muka kental tbe² nanges kn. Huhu. Tp kali ni aku nk cite publicly. Ala x kesah la, bkn korg nmpk pn muka aku kn. LOL..

Ok seswai ngan tajuk rini, aku nk ckp pasal rezeki yg cukup beeeerat nk lekat kt aku skrg. Dulu aku ase mcm sgt bertuah je.. Dari tadika lagi, aku la paling cekap membaca. Siap Cekgu Sabariah buat lawan² lagi tengok spe paling expert baca terbalik & aku la champion. Naik sekolah rendah, aku la budak paling malas. Slalu cekgu rotan sbb x buat homework...tp masih aku dpt kelas atas² & dpt top 6 dlm kelas. Dikalangan student mlayu cekgu gtaw mak aku, aku yg 1st. Hex mak aku pn ase bangga gle time tu. Naik dajah 2 hingga 5 hancur!!!! Sbb aku mmg budak malas. Tp masih cukup bertuah naik darjah 6, boleh pulak UPSR aku dpt 5A. Cekgu pn cakap; "ntah la cekgu pn mcm x pcaya kamu boleh dpt 5A". ISYHHHHH CEKGU NI, KECIK ATI AKU. Haha

Naik Form 1 aku dpt kelas 1st. Ada 9 kelas semuanya. Naik Form 2 aku jatuh 1 kelas (2A2). Form3 aku mantain (3A2). Dannnnn w/pn aku malas gile, tp masih PMR aku dpt 5A (ceh bunyi mcm dpt 8A je. haha) Xde la.. Yg aku nk ckp w/pn aku malas tp rezeki tu sentiasa ade je. Form4 xtaw mane silapnye cekgu terletak aku kelas 4Sc4. Terkejut beruk aku time tu. Sume org dpt 5A dpt kelas 4Sc2 tp aku.. Haisyh.. Kecewa gile. Masa ni la aku blaja ponteng kelas, ponteng skola bagai². 2 bulan lepas tu, skola bagi surat, offer aku naik kelas 4Sc2 semula. Aku grab pluang tp ape la maknenye. Aku da ade asas ponteng memonteng, ape lagi klas 4Sc2 pn aku masih nk ponteng kelas. Kali ni baru betul² lingkup. Padan muka aku, naik Form5 aku betul² turun kelas. Aku balik kelas 5Sc4. Cekgu sc4, (cekgu bm) siap perli lagi, "haa yana jumpa lagi kamu kt sini", cekgu +m3 aku pn penah perli, "huh saya mmg x suka ajar budak kelas atas ni, sbb mereka pikir mereka ag pandai dari cekgu. Blagak lebih". Isyh kecik nye hati aku. Jgn r ckp camtu. Sinis sgt tuuuu. Huhu. (xpe cekgu +m3, saya mmg taw cekgu x ske saya. Ada beberapa ayat, cekgu perli saya, & saya masih ingat smpi skrg *sigh* Mayb cekgu pikir tindakan saya tukar balik kelas atas & tinggalkan kelas bawah mcm seolah² pandang rendah kelas bawah kot. Maaf ye cekgu, sungguh saya xde maksud.huhu). Hidup ni ada pasang surut. SPM aku lingkup. Aku dpt 3A je :-(

Start dari sini aku ase aku slalu bad luck. Membe aku yg lain, w/pn dpt kurang dari 3A dpt uitm gak. Even bff aku sorg tu, result die lbh krg sebijik mcm aku pn die bole masuk uitm. Mayb die ikut course kot. Hmm malang aku disini. Aku msk poli. Ingat poli ni mudah?? Aku tinggalkan sains & amek akaun. Ape aku pikir ntah la. Padahal nk sgt jd engineer, Akaun ni x susah tp sbb aku mmg x minat kn. Sem 1, 2 & 5 aku lingkup. Pendek cite sbb ntah mcm mane azam aku tinggi lak, sem6 aku usaha keras & pointer aku dpt 3.81. Padahal tuhan je taw sem 6 susah sgt. Lagi² subject finance. Tp killer subject, tax aku terer lak. Alhamdulillah sekurangnye aku masih dpt cover balik pointer cgpa 3.51.

OKIE!!! Malang lagi. Dah 7 bulan berlalu. Kerja x.. Cont stdy pn x.. Xtaw mane silapnye. Interview da beribu kali..tp.. Penat redah beribu org. Da msk shortlist pn masih mcm xde hasil pn. Huh ingat x penat ke??..Form UPU pn da byk kali isi..tp... Aisyh ni nk nanges lagi ni. Dah berjuta org tanye, "ko buat ape skrg??????" Isyh tolong la wei aku benci soalan ni. SUNGGUH!!!! So tolong la jgn tanye lagi dah. Aku menganggur ok. Org yg sama, selang sehari nk tanye lagi..Muak! Membe aku, pointer rendah dari aku, tp skrg da dpt post pegawai kt maybank. Gaji die setara degree. Huh sungguh aku jeles. SUNGGUH! Yg pointer tinggi aku xnk la banding ngan dorg. Sbb selayaknya la dorg dpt ape yg patut dorg dpt kn. Sorg membe aku tu, baru² ni die dpt UUM. Pointer die bawah aku gak. Arghhhhhhhhhhhhhhh! Tension siot. Huh nk nanges nyer.. Ok aku jeles, but no worries, jealous in a good way. Korg kawan aku, aku bangga. Tp aku jeles amat. Aku xtaw ape masa depan aku. 1st time seumur hidup aku ase frustrated teramat. down! Sbb aku nampak gelap jeeeee :-(

Dulu aku agak kuat, tp skrg bila terfikir je ase nk nanges. Anway thanx to mak & abah. Sepatutnya skrg aku kje, dpt bagi duet kt dorg mst ase mcm heaven je. Tp ni x.. Makan minum sume dorg tanggung. Lain kes klu aku blaja. Ni x.. Menganggur dpt bg ape? Hari² mak abah belikan nasi utk aku. Siang malam pikir perot aku. Semalam aje, mak beli nasi ayam, kebetulan abah pn beli. Sampai dua utk lunch saje. Asyik abah tanye, na dah makan ke???? Na dah makan ke???? Hmmmmmmmmmm mmg la aku bawah tanggungan dorg tp... *sigh* korg patut taw la mcm mane asenye. Sepatutnye korg meringankan berat tp korg jd beban. Mmg dorg x pikir camtu. Tp aku pikir camtu. Xtaw mane salahnye. Usaha sudah, tawakal pn sudah..

iliyana yang kuat tu dah xde. Sungguh aku GIVE UP :-((((((((((



1 comment:

~SHiLA~ said...

ala relek² dulu skg..
t da kje bz gilew xde mase da nk relek²..kumpul wet lak byk²

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...