nuff adv

Friday, December 10, 2010

Isu yg aku ase best, jumpe kt WALL FB IPT aku.. hell yeah!! jpp/mpp konon.mokcik ekau!


Plz take note entry ni aku refer problem yg ade kt ipt aku SAHAJA. Ipt lain i x campur u. Dan demi nk menjaga nama ipt yg tercinta tempat aku menuntut ilmu tu, maka aku amek alternatif x perlu nk dedah nama nye la ye. (Haha bukan ape takut kne dakwa pulak. Grad day da nk dekat, karang x sempat i nk sarung jubah & mortar board. Padahal da berangan pegang dip sambil pakai pingat ni. ha cano??) aisyh lari tajuk!!

MPP (sekarang) atau dulu ktrg panggil JPP, apa fungsi sebenar dorg pn aku xtaw. Cet! Aku tulis atas dasar menyampah aku la ni. Bukan ape aku da slalu kena ngan dorg. Klu kat luar mmg aku sedekahkan penampar da atas ke-DIVA-an mereka. Owh plzzzzzzz la. Klu korg ase nk jd pemimpin, kaji dulu skop kerja korg, tugas & tanggungjawab. Kalau dulu banyak je kes MPP ni kena maki ngan student. Bukan ape, sbb dorg ni FAKE gile. Ok la x semua nye pon busuk kn...Tp majoriti mmg tengik la LOL.. MPP tugas korg suarakan, suara pelajar, pastikan yg terbaik. Aisyh ni pn nk kena ajar ke??? Ni x.. Korg jadikan kitorang rasa dok asrama cam dalam NERAKA. Ok aku wat listing kenapa aku mmg x suke MPP bagai2 ni. Based on pengalaman aku & rakan2 lain.


  1. BIADAB. Setiap hari kena g pusat islam (PI) (which is bagos la. Ingat Allah!) Mmg ktrg tegar. Tp korg x perlu nk tengking2, off kan segala sumber elektrik kt blok, kejut ktrg waktu qiamulail dgn cara ketuk bagai nk roboh pintu ktrg guna kayu besbol (pkl4 pg kot, kejut org camtu, mmg stok nk kena siku r) Elok2 x boleh ke??
  2. NAIK LEMAK. Mula2, fine! Boleh terima. Nk suruh beribadah pn smpi kne paksa kn. Ok korg bengang. Yg klaka nye, lepas ktrg da sampai PI, kenapa ye bayang2 budak MPP tiada di situ??? (ade la beberapa kerat yg alim2 tu)
  3. KURANG AJO. Aku ingat waktu register dolu2, (sila faham saiz aku ni XS. Kurus uols!!), aku dpt baju saiz M or L (korg paham2 la baju tempah2 ni mmg slalu besar kn), aku secara beradab mintak saiz S. Ape kakak tu ckp? "ALAH PAKAI BAJU BESAR SIKIT X BOLEH. ELOK SGT LA PAKAI BAJU SENDAT MENDAT CAMTU ??" What the hell wif u???!! Oi senah klu saiz S pn da cukup besar utk susuk tubuh badan aku taw. Sendat celah mane??
  4. HIPOKRIT. Ape yg korg expect perubahan drastik?? Aku slalu kena tegur sbb pakai baju lengan steng la dll. Tp x ketat pn. Yg plg klaka dorg tegur aku pakai sweater katenye pendek. Pendek pe jadahnye. Sweater kot. Bkn cardigan. Mst la cover tubuh habes. Xde la pulak aku dedah g-string aku. eh aku ade ke??  Aku ingat lagi penah kne TENGKING sbb selepang tudung. "OIT!!!!!!!!! KO X DENGAR KE AKU CKP JGN SELEPANG TUDUNG??" Dpn public kau! Oleh JPP non-muslim lak tu. Waktu tu perkataan selepang pn aku xtaw. Terkebil² x paham. Smpi org lain xplain kt aku. Malu siot. (Vavi la lu. Wa bkn x dengar, wa baru hari ni dengar word tu kot) Mmg aku selepang tudung tp xde la sampai nmpk tuuttttt ke, tengkuk ke. Selepang labuh kot. Nk tegur biar secara beradab. LEMBUT TP TEGAS. Bkn TEGAS dan MEMALUKAN ORG LAIN. Jgn xtaw blagak pandai. Lu pkir wa mcm lu xde rase malu meyh? Aisyh uols..yg klaka nye dorg ingat org xtaw dorg kt luar camne?? Dengan hot pants, off shoulder t-shirt, rambut cam ais krim pelangi WALLS, siap ade yg LESBO lagi! ha sape nk jawab? FAKE la! Sebelum nk ubah org, ubah diri awak tu dlu. Ktrg boleh berubah, tp pelan2, mane boleh dipaksa2. Tu pon kne ajar ke????
  5. KEJADAH X TENTU HALA. Siang malam nk wat rokol. Ni ape ni asrama skola menengah ke.. ipt lain aku tanye, dorg kate rilex je. Harus la rilex da msk ipt kot. Mmg ade peraturan tp biar releven. Balik PI pn da pkl10, nk g dinner lagi..tros rush balik bilik buat asgmt. Tbe2 korg suke suki kn nk wat rokol.
  6. SUKA PAKSA WAT KEJE BODOH. Peraturan & kehendak bodoh adalah 2 bende berbeza. Releven x korg diminta untuk kutip MPP punye biodata dlm tempoh seminggu?? Aku dengan cekalnye buat bodoh. Taw2 rokol Ahad mlm Isnin, aku ngan beberapa cik cekal yg lain kne denda cuci jamban. Fuyoo hao liou woo. Hoho. Releven x kne mintak bio tu?????????? Mereka pikir mereka seleb ape!
  7. MINGGU SUAI KENAL (MSK) MCM HARAM! Layan cam pelarian, dihidang bihun basi. Ada gak yg elok. Malang aku dpt yg basi. Sebab makanan da cukup2, maka xde ganti. Berlapar la kami2 sementara tunggu dinner. SIOT
  8. SUKA CARIK PASAL SBB MEREKA POWERRRRRR. Wekkk muntah aku. MPP ni penah marah aku, "EH DIE NI ORG TEGUR,  KO JELING2 APE??". Hahahaha oit senah! Aku tengok ko pn x cane nk jeling ko?? Dlu ade MPP junior ni kne maki2 dengan super duper senior. Hah padan muke ko! Tu la...JGN DIVA
  9. AISYH XTAW NK CAKAP CAMNE. Ade MPP pointer busuk2 pn dipilih jd MPP. Cane nak jd contoh ni? (Dipilih sbb abg die dulu x-MPP. Seorg yg cerdik lagi berkaliber la kot) owh boleh ea kuasa turun mcm tu? HEBAT! 

Alaaa x cukup 10. Da la malaz nk cite da. Mmg aku pangkah la MPP ni. Tp yg busuk2 tu je la. Mereka yg pernah tengking aku tanpa aku rasa sebab munasabah. MPP yg betul2 baik & alim sume cool je. Contoh Kak Dib dan rakan2. Tudung mereka labuh2 tp giler baik. Yg DIVA ni mereka yg busuk tp cuba menyembunyikan kebusukan disebalik nama MPP. What a SHAME ;-P ...Tp ingat! x semua mereka DIVA taw.. Okies sudah! Sekian tq.

+EXTRA+ Ikutkan aku amat suke IPT aku ni. Sangat sronok (kecuali zaman dok asrama la). Lecturer best, kawan-kawan best, jabatan perd pon best (eh jabatan len pon best gak sbb jejaka dorg kacaks ♥ ngehee nana gatai ko kn), banyak kenangan dan semuanye pon manis jeeeeeee. Owh rindunyer zaman study ;-)
STATUS FB

2 comments:

aLya said...

mule2 nak bace alya cam takot gak sbb dulu alya pon hmpir2 btanding utk mpp tapi bile bace antri nie..seyes SENTAP. memg zalim n kurang ajo ar mpp korang. sound deret tu. berdose kot jatuhkan maruah orang. ckap kat die, lau nak tegor, biarla berhemah..ishh..memg keji la diorg nie..gerrrrrr

+iliyana+ said...

haha ye ke..maaf la ye pada mpp & calon mpp sekalian klu smangat korg tbe2 goyah.haha.segelintir je camtu.xpe r alya, u go for it.tp jgn jd mcm dorg sudah.ubah la keadaan ;-P

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...