nuff adv

Tuesday, December 28, 2010

Jom daki bukit

Weee giler r! Last week aku msg aja, ajak die g panjat bukit engku busu tp die lak g taiping. Aku ajak tu pn ingat nk g petang². Ok fine. Smlm die msg tanye aku, na jom g panjat bukit. Aku pn on aje la. Panjat bukit mmg fevret aku. Tp aiseh... Yg aku x berapa nk gemar bile die ajak aku panjat pagi². Pkl 8 lak tu. Haha giler! Dah la aku skrg mmg liat bangun pagi. Ok kemudian dilewatkan ke pkl9am. Nice ♥ Pastu msg² la ajak dba & intan. Adek aku pn aku bawak skali. Aku yakin die boleh, sbb masa die usia 5tahun lagi die dah penah smpi puncak tu. Ok sume on. Dari pkl9 jadi pkl 10am. Isyh standard la janji melayu ;-) 

Ktrg mula daki pkl10 smpi puncak pkl11.20. Huhu klu mamat navy biasanya dorg amek 20min je. Tu mamat navy. Ktrg amek masa 1jam 20min. Isyh biase la klu da pompuan ni, mmg la slow sikit. Sopan katekan.. Hahahaa.. Mayb sbb da slalu daki kot, aku da boleh anggarkan jarak dah. Serious lama x bersukan, time daki aku ok je, tp time turun, huhu gile semput. Bukit tu lak dah la berliku, banyak akar, licin & berbatu lak tu. Mmg extremely challenging.. Masa untuk turun, makan masa 20min je. Kontra gile dari masa daki. Ala..tp logik la sbb mengikut grativiti. Mmg la laju kn. 

Turun² je ingat nk g lunch makanan sihat², ale² budak² ni ajak makan mekdi. Ape la dorg ni. Sia² je bakar kalori. Heh tp aku x kesah pn. Berat aku, buat ape pn bukan ade effect. Kering cegitu je Haha...

Ok aku bubuh lak gambar ktrg atas buket. Tp x banyak. Banyak video je. Malas nk upload, jadinye picca cukup la















10 comments:

~SHiLA~ said...

ala mmg la nek lame..
da sik posin je..
tgk pic trn bkt xde pn..haha

○○○iliyana○○○ said...

haha tu la..x jd kje la klu bawak kamera

ARJUNA.Inc said...

waa...bgamba sakan 2...ni nek bukit mne nih?cm bez je..x de air tjun ke?huhu..

○○○iliyana○○○ said...

arjuna~xde la..bukit ni hutan je.huhu

ARJUNA.Inc said...

yeke..nak ikut!!..haha..smbil2 2 exercise..da gemok~~..x nk gemok!!.

○○○iliyana○○○ said...

u jog setempat pn bole kurus da ;-)))
jom² kite daki mount fuji.haha

aLya said...

waa..seronok dapat kuarkan peluh :)

○○○iliyana○○○ said...

alya~sihat :-))

Miya_Clique said...

sy follow akak
wo..daki daki best nih,hehee

○○○iliyana○○○ said...

miya~heii thanx

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...