nuff adv

Wednesday, January 19, 2011

Aku disuruh ajar bibik masak??? LMFAO

Sia² hari ni kena bebel.. Tengah aku siap² nak kuar tadi, aku masuk dapur tengok bibik ngah potong sayur. Muka die confident je, sengap x kate ape. Aku ingat ok la. Tiba² aku masuk bilik, nenek aku cakap, LIYANA HANG PI MASUK DAPUR TENGOK TINI MASAK.

Terkulat² aku. Pe jadah org masak aku nk kena tengok lak. Haha. Mak aku masak pn aku x tengok². Dalam otak aku pikir 3 bende, tok ni suruh aku blaja masak ngan bibik ke?? ke die suruh aku jd mandur tengok bibik masak betul ke tidak?? ke... Die soh tengok kot bibik masuk ubat guna² dlm makanan?? (erkk okies yg ke-3 tu x logik la...) Dah tu elok lak time nk kuar rumah disuruh aku tengok bibik masak. Adesss..

Mungkin nenek aku tengok aku x amek port sgt cakap die, die ulang lagi, HANG GI LA TENGOK TINI MASAK TU.... DIE BUKAN RETI MASAK. HANG CAKAP PE BAHAN NK GUNA. TUNJUK DIE. CAKAP LA NK MASUKKAN BAHAN APE NNT DIE BUAT LA...

Haaaaa????? What the! LOL siyes nenek aku ni biar betul. Aku pn muke blur² terpaksa buat pengakuan, bahawasanya saya noriliyana baharuddin mmg x reti masak ye..

BILIK

Aku : Nak ajar die masak ape nye.. nana pn xtaw masak laaaaaaaaa
Tok : Klu xtaw masak berat², ajar die masak sawi masak air tu da la. (alaaaa yg masakan bodo² tu. yg takat bubuh bawang je tu....)
Aku : Aisyh mana nana reti. Goreng telur taw la. (isyh rase kecik je aku time ni.masak bodoh² pn aku x reti. hukhuk....)
Tok : HA TU LA.. SUME HARAP MAK KAU. PASTU NK MASAK BENDE SENANG² PN KAU X RETI. LAIN KALI TENGOK MAK MASAK. BLAJA. NANTI SESAK² PERUT KAU TU XDE LA LAPAR. BLA...BLA..BLA...

Adessssssssssssssssss nenek aku ni. Free je aku dpt kaunseling dari beliau. Ye beliau lah kaunselor of d day.



DAPUR

Aku : Masak ape bik??
Bibik : Semalam mak nya suruh masak sayur goreng belacan. (Pastu die sengih². Tengok die sengih pn da boleh agak dah)
Aku : Dah tu bibik reti masak ke?
Bibik : X reti la.. Macam mane ye? (eh bibik ni tanye aku lak....)
Aku : Aaaaaaaa ntah la. Xpe la. Mak xde. Bibik masak ape bibik taw je la. Taw masak ape?? Masak air yg simple tu taw?
Bibik : Itu taw. (cait! Muke confident ag bibik ni)

Selesai bibik masak aku ngan adek pn makan la. Hahaha. Pebende nye masak air... Kadang² makan ase mcm sup. Dua minit kemudian rasa sayur goreng ngan sos tiram pn ade. Huhu confius aku. Bedal la... Jadi perut terisi sudah! Dan yang paling penting bukan aku yg masak ;-D

+EXTRAS+ Sejak dua menjak ni ade gak aku terpikir nk blaja masak....tapi..... 


4 comments:

~SHiLA~ said...

hahahhahahahha..
speecless!!

Ajie Mohd Tahir said...

bibik tak reti masak?hehe..
mcm tak best je

○○○iliyana○○○ said...

akak~nape ko speecless??haha

○○○iliyana○○○ said...

ajie ~ ha tu la..x full pakej

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...