nuff adv

Saturday, January 1, 2011

JAPAN ♥ Ase nk g negara matahari terbit la.. Ade sape nk sponsor x..Hex

geisha

Isyh seriously aku agak addicted ngan perkara² yg related dgn Jepun ni. Sebabnye dorg mcm kreatif lain mcm sikit. Semuanya pn best. Dorg unik lagi multi talented. Contohnye klu dorg buat manga, mst ade je yg akan dibuat drama. Xpn klu korg tgk penyanyi dorg mst sumenye pn pandai menari kn.. Harus la band boy kt sana famous. Klu kt malaysia ni ha, haha sape je la nk layan band boy kn. X macho la konon. Tp klu korea or japan, lelaki menari gemalai gegiler pn masihhhhhhhh gilos macho! Weeee Tp tu  la, aku tgk membe aku sume gile produk korea, padahal aku gilekan Japan.

Klu dulu zaman study², clasmates aku sume dok tukar² cite Korea tp ble aku tanye ade drama Jepun x??? Jawapannye ala..xde la yana. Aisyh.. Aku xtaw npe mmg x minat la Korea² ni. Boys over flower ke, flower over whatever² ke hareem aku nk kisah. Huhu. Lagi² aku x minat lagu Korea. Tu ha wonder girls - nobody tu. Serious aku cakap, 1st time aku dengar lagu tu aku ckp dlm hati, isyh menyampah nye lagu ni! LOL tp serious. Pastu boleh lak geng bff aku nyanyi ramai² dlm kereta. I WANT NOBODY NOBODY BUT YOU! (owh dlm kpale aku da terbayang cara dorg menari tu) Pergh xbole blah. Tp layankan je. Dkt FB pn org dok publish wonder girls punye video. Malah wonder GAY (thailand) pn same la nk naik masa ni,  menari la bagai rak. Sesak mata aku. Serious! Balik Perak lak hamek kau! cousin² kecik aku pn dok I WANT NOBODY NOBODY BUT U!!! Omg! Girls could u  plz stop??!! Haha bengkek lak kang org suka gile ngan lagu ni. Erk tp aku mmg meluat sbnrnye.


Wonder Girls


Wonder Gay. Group dari thailand. Korg mst pnh tgk video dorg. Owh my GOSH! tolong laaaaaaaa. Nk muntah boleh?

Jepun dari manga, anime, cosplay, drama, movie, talk show sume pn aku suke.. Haaa dan J-Pop (hee Kat-Tun & Akanishi Jin shj pn) Dulu rajin je dok depan 8tv hari Ahad lbh krg pkl 6.30pm x silap. Skrg aku pn da xtaw ade lagi x 8tv siarkan cite² Jepun ni. Kurang allert da aku sejak cont study hari tu.

Kadang² aku pikir betul kot ckp org tua. Klu ibu mengandung ni buat ape² masa mengandung mst ade effect kt bb die. Haaaa ni kira mak aku la ni masa mengandung aku, g tgk OSHIN.  Nenek aku pn dok cite mak aku asyik tengok oshin tu.. Tu yg smpi skrg aku obses kt nipon ni. Smpi lahir pn effect kt mata aku jadi sepet. Tp da besar² bulat da mato den. Thanx EYELINER. Hari tu aku jumpa cekgu tadika, Cekgu Maria, EH OSHIN DA BULAT DA MATE KAMU. DULU.. SEPETNYE. Eh harus la cekgu dulu saya 5 tahun skrg da 22 tahun kot. (erk sedang biasakan diri sebut 22) Korg penah dengar oshin x???? Agak famous kot akhir tahun 80-an. On air tahun 1989 kot sbb aku lahir tahun tersebut.

oshin

Kalau oversea serious aku teringin nk g Jepun la. Nk pegang salji & musim bunga lak bole pegang bunga sakura. Heaven





+EXTRAS+ Bercakap pasal ibu mengandung tringat crite membe aku, masa mak die mengandungkan die, ayah die nyaris langgar bairoti. Bairoti tau ape??? Itu uncle banggali jual roti atas moto tu la. Haha sbb tu die kate ble lahir die sorg je hitam, padahal siblings die yg lain cerah². LOL macam².



8 comments:

Syafiq Rosli said...

hehe..boleh pindah negra sn la..

..hizamirahim.. said...

erk.
tak pernah tahu pon pasal wonder gay tu.
dasat2.
=.=

○○○iliyana○○○ said...

syafiq~nk g holiday ke sudahla.xde la smpi pindah kot.huhu

○○○iliyana○○○ said...

..hizamirahim.. ade² org post video ni kt fb.melentik² menari.LOL

~SHiLA~ said...

eh mak ckp time mak peknenkn i,mak sik tgk cite oshin..patot la muke i ala² cm sane..wakaka :p

○○○iliyana○○○ said...

akak~haha bajet la u! ala oshin bkn lawa pn.kehkeh.

eh jap² ape mak peknenkan u & peknenkan i lak mak tgk ni.xkn die dload tgk ulang² lak.haha

taqiyue said...

xpenah dnga psal wonder gay.nk g carik info psal mreka lah..berminat lah pulak..hahaha

○○○iliyana○○○ said...

@taqiyue
dorg dari thai :-))) carik la dorg MENARIK!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...