nuff adv

Sunday, March 6, 2011

Tipikal itu bukan saya

Aku ingat masa kecik org pernah cakap, kita ada rupa yg sama dgn org lain seramai 7 org & aku ingat lagi org pernah cakap kalau kita jmp org yg ketujuh nnt kita akan mati.. Isyh naif nya kecik² dulu. Org yg cakap tu pn nangoi 1 mcm..

Haha.. kalau la apa org ckp tu betul, mmg aku da mati dah...

Leeh la... aku cukup fade-up.. Tipikal sgt ke rupa aku ni.. Colleague aku ada sorg kakak tu, dorg kata rupa sama aku. Umur dia 25 tahun. Masalahnya ramai lak tu kata cm tu. Serious aku cukup x suka disamakan dengan org lain. Hoooiiiiii xmo la! 

Membe aku, Puteri dia kerja kt telekom.. Dia ada membe sorg nama Mila. Dia kata muka dia sebijik cm aku. Siap mms lagi gambar si milah ni. Isyh aku tgk x sama pn. Asal korg suka sgt compare muka org????? X suka tahu! Siap gtaw lagi perangai dia sama cm aku. Degil, ego tinggi melangit, xmo mgaku kalah, x reti nk beralah.. Aiceh puteri ni da x mcm nk describe peel aku, tp mcm saje nk amek peluang kritik aku je. Hahaha...

lagi sorg membe aku ni lagi best. Yana muka ko cm x-gf aku la. Hagak² la korg ni pn. Xkn bersepah sgt muka cm aku ni.. (*mood kecik ati) 

Aku x suka jadi tipikal.. Aku, aku la.. Mereka, mereka la.. Pe la nk compare lak. 

Lagi 1 aku x suka bila org xde personaliti sdr. Semua pn nk sama. Isyh x malu ke?? Alahai aku pn x stylo. Old fashionable, lame & conservative-minded.. Wee bajet humble gile ni. Lol.. Xde la yg aku nk ckp no matter how selekeh i am, masih aku x suka org sama dengan aku. Lagi² kalau org yg sama dengan aku di kalangan kawan² terdekat. Yg jauh tu lantak la. 

Kita ambil contoh paling simple lagi remeh la.. Dulu aku ada roomate. Waduhhhhh sebut pasal dia dtg la migrain aku. Bila aku ikat rambut pony tail senget ke tepi, dia pn ikat yg sama. Bila aku sanggul, dia pn nk sanggul skali. Bila aku beli baju baru, dia pn nk beli baju baru. Kedai yg sama, corak yg sama lak tu. Bezanya colour je. Owh my gosh!!!!! Nmpk remeh tp tension la. Kalau da sama stail tu xpe la kalau digayakan hari yg berbeza. Ni x.. Hari yg samam gak. Semua benda pn nk beli yg sama. Klaka tahu klu org masuk bilik ktrg je, nmpk 2 org makluk pakai singlet hitam yg sama, shorts yg sama & ikat rambut pn sama. Tensi gue! Kadang² tu bila aku nmpk dia pakai sama cm aku, cepat² aku tukar stail.. Watpe nk jd tipikal?????? Lepas tu org ckp dia twin aku. Owh pelis la!

Mula² dulu dia suka kuar pakai heel. Aku simple lagi senang pakai sandal je. Lepas tu membe aku cadang, na pe kata kita kuar pakai sliper je. Tengok dia yg konon² nk bergaya tu (walaweh bergaya pakai barang org, pe barang der!) nk ikut x.. And YES dia ikut. Aku saja pakai sliper & cepat² turun bawah biar dia x nmpk. Mula² dia pakai heel, lepas tu bila dia turun nmpk ktrg pakai sliper cepat² dia kata nk naik atas amek barang. Bila dia turun balik, tengok da pakai sliper dah. Haha adois org cmni.

Bila org bergaya, awak nk bergaya gak. Tp klaka la bila org da selekeh awak pn nk ikut selekeh org lain... Erk klu saya terjun lombong, awk nk join x saya terjun lombong?? Erk xpe la, xpn awk je la yg terjun sbb saya x reti berenang la ;-))))))

Saya iliyana baharuddin x pilih utk jadi TIPIKAL  kalau saya mampu utk jadi EXTRAORDINARY :-D

Saya selekeh cara saya, saya stailo jugak cara saya :-D


At least, i'm me & do not have to pretend to be someone else. 


Tp kalau da tipikal dari segi rupa tu nk wat camne.. (*ayat pasrah. ROFL)




Saturday, March 5, 2011

Happy Belated Birthday Danish Irfan



Rasa cm baru lagi g putrajaya celebrate danish ahad lepas. Ni da nk jumpa ahad balik dah. Cepatnya masa berlalu. Cepat sgt.

Aiysh baru nk rembat pic kt fb akak malangnya secure sgt. Da xleh nk grab skrg. Xpe la amek dr blog dia je la...

Danish suka bola. Ingat hari tu nk beli danish bola besar tp nasib baik x beli. G jusco lak masa lunch hour. Car pool dgn org lak tu. Nasib baik. Klu x, x pasal² kena angkut bola naik ofis. LOL.. 
Semalam lunch hour kluar lagi g shopping. Dorg nk carik blouse utk hi-tea hari ni. Hi-tea meraikan org lama nk bersara. One of them adlh bos dptmnt aku sdr Enck Zul. Tp xpe la.. Huhu aku baru msk keja, w/pn enck zul baik je tp xpe la. Baru 3mggu je aku dibawah encik zul.. so malas la nk g.

Ha tengok da lari cite. aku nk ckp smlm g kuar shopping tu jmp lagi bola besar tu. Ala tapi bola tu luar dia mmg lembut tp dlm dia keras. X boleh nk dibuang angin dia. Hampa lagi aku. Nk beli tp x mungkin la nk bawak besar² gabak tu kn..

Xpe la ea Danish.. Nnt aunty beli u bola lagi besar dari tu.. Ala bola yg kt gym tu.. Haha. Dengan mama u skali boleh rolling² kt bola tu. Kehkeh





Friday, March 4, 2011

Ape la nk jadi ngan blog aku ni

Huhu sadis aku tengok.. Dulu blog ni aku create skali ngan kakak aku. Sama² baru nk blaja blogging la.. Tp klu compare blog ni ngan blog kakak aku mmg jauh la beza. Ok la kn... utk blog baru dia da ade 100++ follower. Cm aku, hampeh! Haha..

Susah la skrg. Aku da kerja. Nk kata bz x gak. Malam ada je masa. Lagi pulak skrg aku dok lari² dari buat OT je. So mmg malam aku free pn. Tp tu la sbb kt ipoh aku stay ngan pcik aku, so internet susah sikit nk dpt. internet ada tp slow gila laaaa.. X sudi aku nk on9 dgn line tenet cm tu punye pantas! 

Bila dah malam x taw nk buat ape, aku kembali tulis diary (T.T nada sedih..aiceh!) Diary aku skrg pn da smpi x bape boleh nk tutup da. Padat sgt. 

Aku ingat lps ni aku tulis je la.. Pastu peram. Lps tu nnt balik umah sdr baru posting sume skali. Tp cm x best la pulak kn. X fresh jadinya cite tu. Basi dowh.. Hee :-D


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...