nuff adv

Sunday, March 6, 2011

Tipikal itu bukan saya

Aku ingat masa kecik org pernah cakap, kita ada rupa yg sama dgn org lain seramai 7 org & aku ingat lagi org pernah cakap kalau kita jmp org yg ketujuh nnt kita akan mati.. Isyh naif nya kecik² dulu. Org yg cakap tu pn nangoi 1 mcm..

Haha.. kalau la apa org ckp tu betul, mmg aku da mati dah...

Leeh la... aku cukup fade-up.. Tipikal sgt ke rupa aku ni.. Colleague aku ada sorg kakak tu, dorg kata rupa sama aku. Umur dia 25 tahun. Masalahnya ramai lak tu kata cm tu. Serious aku cukup x suka disamakan dengan org lain. Hoooiiiiii xmo la! 

Membe aku, Puteri dia kerja kt telekom.. Dia ada membe sorg nama Mila. Dia kata muka dia sebijik cm aku. Siap mms lagi gambar si milah ni. Isyh aku tgk x sama pn. Asal korg suka sgt compare muka org????? X suka tahu! Siap gtaw lagi perangai dia sama cm aku. Degil, ego tinggi melangit, xmo mgaku kalah, x reti nk beralah.. Aiceh puteri ni da x mcm nk describe peel aku, tp mcm saje nk amek peluang kritik aku je. Hahaha...

lagi sorg membe aku ni lagi best. Yana muka ko cm x-gf aku la. Hagak² la korg ni pn. Xkn bersepah sgt muka cm aku ni.. (*mood kecik ati) 

Aku x suka jadi tipikal.. Aku, aku la.. Mereka, mereka la.. Pe la nk compare lak. 

Lagi 1 aku x suka bila org xde personaliti sdr. Semua pn nk sama. Isyh x malu ke?? Alahai aku pn x stylo. Old fashionable, lame & conservative-minded.. Wee bajet humble gile ni. Lol.. Xde la yg aku nk ckp no matter how selekeh i am, masih aku x suka org sama dengan aku. Lagi² kalau org yg sama dengan aku di kalangan kawan² terdekat. Yg jauh tu lantak la. 

Kita ambil contoh paling simple lagi remeh la.. Dulu aku ada roomate. Waduhhhhh sebut pasal dia dtg la migrain aku. Bila aku ikat rambut pony tail senget ke tepi, dia pn ikat yg sama. Bila aku sanggul, dia pn nk sanggul skali. Bila aku beli baju baru, dia pn nk beli baju baru. Kedai yg sama, corak yg sama lak tu. Bezanya colour je. Owh my gosh!!!!! Nmpk remeh tp tension la. Kalau da sama stail tu xpe la kalau digayakan hari yg berbeza. Ni x.. Hari yg samam gak. Semua benda pn nk beli yg sama. Klaka tahu klu org masuk bilik ktrg je, nmpk 2 org makluk pakai singlet hitam yg sama, shorts yg sama & ikat rambut pn sama. Tensi gue! Kadang² tu bila aku nmpk dia pakai sama cm aku, cepat² aku tukar stail.. Watpe nk jd tipikal?????? Lepas tu org ckp dia twin aku. Owh pelis la!

Mula² dulu dia suka kuar pakai heel. Aku simple lagi senang pakai sandal je. Lepas tu membe aku cadang, na pe kata kita kuar pakai sliper je. Tengok dia yg konon² nk bergaya tu (walaweh bergaya pakai barang org, pe barang der!) nk ikut x.. And YES dia ikut. Aku saja pakai sliper & cepat² turun bawah biar dia x nmpk. Mula² dia pakai heel, lepas tu bila dia turun nmpk ktrg pakai sliper cepat² dia kata nk naik atas amek barang. Bila dia turun balik, tengok da pakai sliper dah. Haha adois org cmni.

Bila org bergaya, awak nk bergaya gak. Tp klaka la bila org da selekeh awak pn nk ikut selekeh org lain... Erk klu saya terjun lombong, awk nk join x saya terjun lombong?? Erk xpe la, xpn awk je la yg terjun sbb saya x reti berenang la ;-))))))

Saya iliyana baharuddin x pilih utk jadi TIPIKAL  kalau saya mampu utk jadi EXTRAORDINARY :-D

Saya selekeh cara saya, saya stailo jugak cara saya :-D


At least, i'm me & do not have to pretend to be someone else. 


Tp kalau da tipikal dari segi rupa tu nk wat camne.. (*ayat pasrah. ROFL)




5 comments:

ARJUNA.Inc said...

alaa..x de cntoh ke mka dia.kalo x meh sy bgi kptusan sma ke x mka awk ngan dia..haha..

Anonymous said...

Once you know what kind of brochure best complements your other marketing tools and you have determined how they would look, it’s high time to concentrate on the information that your brochures will hold. endpoint security vpn r75

Anonymous said...

However, the creditors do not follow up the debt further than a few calls and letters to you. kompella l2vpn

Anonymous said...

But, while you decide to buy the plasma cutter, you need to consider several factors. advanced universal remote from logitech

Anonymous said...

For assisted reproduction purposes, egg donation involves the process of in vitro fertilization as the eggs are fertilized in the laboratory., ssh proxy connect c. In the screen, products of various sizes get separated which are stored in heaps. It is important to note that there is no one size fits all remedy that cures toenail fungus for everyone that finds themselves a victim. mx 600 universal remote. More to the excitement, bespoke stackers hydraulic stackers are also a reality now with the latest technology and innovative concepts of the makers; and the service they provide to their customers, are as good as their products. licensing server terminal

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...